Šiaurės Korėjoje prasidėjo moterų mados revoliucija?

Šiaurės Korėja pasaulyje tikrai negarsėja talentingais dizaineriais ar įspūdingomis mados savaitėmis, tačiau šalyje, regis, prasidėjo tikra stiliaus revoliucija. O tam įtaką daro diktatoriaus pamėgta merginų grupė ir pirmoji šalies ponia, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2015, 11:08 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:22 AM

Naujose nuotraukose iš vienos uždariausių pasaulio valstybių matyti naujos moterų mados tendencijos: įspūdingi aukštakulniai ir daug trumpesni, nei anksčiau, sijonėliai. Tiesa, niekas čia nebevaikšto su džinsais – jie šalyje išėję iš mados.

Šiai mados revoliucijai vadovauja lyderio Kim Jong-un'o pamėgta ir, kaip manoma, jo paties sukurta merginų grupė „Moranbong Band“.

Šioje grupėje yra apie 18 narių, jos laikomos modernios Šiaurės Korėjos muzikos atstovėmis. Moderniomis laikomos ir merginų drabužiai bei šukuosenos, kurios, vertinant diktatoriaus šalies standartus, yra visai nekuklios.

Turizmo įmonėje dirbanti ir dažnai Šiaurės Korėjo apsilankanti Vicky Mohieddeen pasakojo, kad merginų grupė įkvepia moterų aprangą, o vyrai jas tiesiog įsimylėję. Moterys šalyje jau kopijuoja merginų plaukų kirpimus, ir ėmė dėvėti trumpesnius sijonėlius.

„Sijonai akivaizdžiai trumpesni, tačiau vos kelis centimetrus virš kelių, – apie kintančias moterų madas pasakoja V.Mohieddeen. – Tai nėra mini sijonai, nepaliekantys vietos vaizduotei, tik šioks toks įprastų taisyklių nepaisymas“.

Tačiau šalies moteris įkvepia ne tik merginų grupė, bet ir pirmoji šalies ponia, diktatoriaus Kim Jong-un'o žmona Ri Sol-ju. Moteris dažnai rengiasi santūriais kostiumėliais ir, kaip manoma, mėgina kopijuoti Kembridžo hercogienės Kate Middleton stilių.

'Jos stilius nėra revoliucinis, tačiau ji turi gražių rankinių, sagių ir brangių daiktų, kurie patinka žmonėms, – teigė V.Mohieddeen. – Akivaizdu, kad ji įkvepia kitas moteris. Jos, kaip lyderio žmonos, rodymasis viešumoje šalyje yra naujas dalykas“.

Tiesa, nereikia tikėtis, kad Ri Sol-ju pademonstruos nėščiųjų madas. Manoma, kad tuos kelis kartus, kai moteris buvo dingusi iš viešumos, ji laukėsi ir slėpė tai nuo kitų.

Tiesa, kita nauja mada – spalvingi aukštakulniai su didele pakulne – įkvėpti tikrai ne pirmosios ponios ir populiarios grupės. Manoma, kad juos moterys gauna iš Kinijos.

„Viena kolegė pasakojo nusipirkusi tokius aukštakulnius ir su jais vedusi turą. Jai buvo labai nepatogu, visą dieną vaikščiojo su ašaromis akyse“, – prisiminė V.Mohieddeen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.