Didžiausias pasaulio vakarėlis Brazilijoje atima žadą

Daugiau nuotraukų galite pamatyti čia.

Rio de Žaneiro karnavalo akimirkos.<br>AP nuotr.
Rio de Žaneiro karnavalo akimirkos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2015, 1:14 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 11:36 PM

Maždaug 30 tūkst. dalyvių iš paskutinių šešių elitinių mokyklų žygiavo „Sambodromo“, kuriame buvo susirinkę 72 tūkst. vėliavomis mojavusių įvairiausio amžiaus žmonių, taku. Ne taip, kaip šeštadienį, lietaus nebuvo.

Didžiausiame pasaulio „vakarėlyje“, kuris truks penkias dienas ir oficialiai baigsis antradienio vakarą masinėmis gatvių linksmybėmis, iš viso bus dalyvavę maždaug 5 mln. žmonių, tikisi organizatoriai.

Toną uždavė sambos mokykla „Portela“, turinti rekordiškai daug nugalėtojos titulų – 21. Mokykla ragino „įsivaizduoti Rio, 450 sausių siurrealiame mieste“, ir miesto gimtadienį, kuris bus minimas kovo 1-ąją, pagerbė Salvadoro Dali stiliumi.

Prieš „Portela“ pasirodymą arenoje nusileido keturi parašiutininkai – du brazilai ir du amerikiečiai.

Prieštaringai vertinama nata nuskambėjo anksčiau, kai sambos mokykla „Beija-Flor" turėjo neigti žiniasklaidos pranešimą, kad gavo maždaug 5 mln. dolerių iš Pusiaujo Gvinėjos prezidento Teodoro Obiango Nguemos.

„Beija-flor“, kurios tema šiais metais yra „stipri, linksma ir spalvinga“ Afrika, spaudos tarnyba teigė, kad mokykla iš Pusiaujo Gvinėjos gavo tik „kultūrinę paramą ir importinių audinių“.

T.Obiangas Nguema, kuris drauge su savo sūnumi yra kaltinamas pinigų plovimu ir korupcija, geležiniu kumščiu valdo savo mažytę, naftos turtingą valstybę centrinėje Afrikoje.

Trečiadienį vakare bus karūnuota laimėtoja paskelbta sambos mokykla, kuri titulą perims iš praėjusių metų čempionės „Unidos de Tijuca“.

Rio de Žaneire šiomis dienomis taip pat vyksta daugybė gatvių švenčių, kuriose dalyvauja minios nuo kelių šimtų iki šimtų tūkstančių žmonių.

Pastaraisiais metais viena mėgstamiausių atrakcijų tapo gatvės grupė „Sargento Pimenta“, kurios pavadinimas portugalų kalba reiškia „Seržantą Pipirą“. Pernai ši „bitlų“ dainas su sambos atspalviu atliekanti grupė į Flamengo rajoną pritraukė daugiau kaip 100 tūkst. žmonių, o šiemet, kaip praneša žiniasklaida, į jos šou, kuris prasidėjo daina „A Hard Day's Night“, susirinko daugiau kaip 115 tūkst. minia.

Audringos linksmybės tęsiasi ir kituose miestuose visoje Brazilijoje, neišskiriant verslo cento San Paulo ir šalies šiaurės rytuose esančio, į UNESCO paveldo sąrašą įtraukto Olindos miesto.

Daugiau nuotraukų galitekarnavalas-galetu-ikvepti-lietuviskasias-uzgavenes.htm"="">karnavalas-galetu-ikvepti-lietuviskasias-uzgavenes.htm"" target="_blank"> pamatyti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.