Švedės gimtadienio balionus palaikė terorizmo propaganda

Pietų Švedijos Karlskronos mieste gyvenanti Sarah Ericsson niekada nepamirš savo dvidešimt pirmojo gimtadienio.

Švedės 21-ojo gimtadienio balionai Karlskronos policijai priminė „Islamo valstybe“ pasivadinusios grupuotės propagandą.<br>„Twitter“ nuotr.
Švedės 21-ojo gimtadienio balionai Karlskronos policijai priminė „Islamo valstybe“ pasivadinusios grupuotės propagandą.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2015, 4:20 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 7:58 AM

Savo buto lange iškabinusi didžiulius auksinius skaičiaus 21 formos balionus, ji sulaukė policijos vizito.

S.Ericsson vaikinas Fabianas Akessonas pasakoja, kad pirmadienį prie jų namo atvyko pareigūnai, kai praeivis pranešė apie galimą teroristinės „Islamo valstybės“ grupuotės lizdą.

Gimtadienį švęsiančios merginos tuo metu nebuvo namie, tačiau jis valydamasis dantis pastebėjo už lango atvažiavusius kelis policijos ekipažus ir išgirdo beldimą į duris. Jam atidarius duris trys policininkai iškart suprato, kad čia teroristais net nekvepia.

Porai net nekilo mintis, kad iš išorės jų lange iškabinti balionai galėjo priminti užrašą „IS“, kuriuo yra trumpinama ši Sirijos ir Irako teritorijoje veikianti organizacija.

„Suprantu, kodėl kažkas galėtų pranešti apie galimą „Islamo valstybės“ propagandą. Tačiau visi kiti iš kitos lango pusės tiesiog galvojo matantys skaičių 12“, – Švedijos žiniasklaidai sakė S.Ericsson.

Mergina sako pašalinusi balionus ir pridėjo, kad ekstremizmą visada reikia vertinti rimtai.

„Mes labai juokėmės iš to, bet policininkai parodė nuotrauką, kurią padarė lauke. Iš toli tie balionai tikrai šiek tiek primena raides IS“, – laikraščiui „Kvällsposten“ pasakojo F.Akessonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.