Gydytojai popiežiui patarė susilaikyti nuo makaronų

Popiežiui Pranciškui gydytojai patarė valgyti mažiau makaronų ir picų, o daugiau sportuoti. 78 metų pontifikas pastaruoju metu yra kur kas pilnesnis negu tada, kai Argentinoje garsėjo kukliu gyvenimo būdu ir ilgais pasivaikščiojimais.

Teigiama, kad dabar popiežius Pranciškus atrodo šiek tiek papilnėjęs.<br>AFP nuotr.
Teigiama, kad dabar popiežius Pranciškus atrodo šiek tiek papilnėjęs.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2015, 9:51 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:39 PM

Gydytojai pasaulio katalikų bendruomenės vadovui patarė vengti makaronų patiekalų, kad šis atsikratytų priaugto svorio. Taip teigia naujienų agentūra AFP, cituodama Italijos spaudą.

Tokie pokyčiai jam padėtų susidoroti su skausmingais išialgijos – dėl užspausto nugaros nervo jaučiamo kojų skausmo – priepuoliais, kurie jį kankino nuo tada, kai jis pradėjo dirbti Romoje.

Neseniai interviu Meksikos televizijai popiežius Pranciškus įvardijo savo didžiausią norą – nors trumpam pabėgti iš uždaro Vatikano pasaulio ir slapta suvalgyti picą.

Gydytojams toks pasivaikščiojimas būtų prie širdies, tačiau picos valgymui jie tikriausiai nelabai pritartų.

Popiežiaus Pranciškaus biografė Elisabetta Pique teigė, kad jo papilnėjimo priežastis nėra persivalgymas, nors pontifikui dažnai reikia susidoroti su dideliu stresu ir įtemptu darbo grafiku.

„Jis nėra linkęs daug valgyti. Tačiau dabar jis nebeturi galimybės vaikščioti tiek, kiek Buenos Airėse, todėl jis galėjo priagti svorio“, – sakė ji.

Teigiama, kad pontifikas yra didelis ne tik makaronų, bet ir desertų mėgėjas.

Vatikano Šveicarų sargybai dirbęs virtuvės šefas praėjusiais metais išleido knygą, kurioje atskleidė, kad dabartinis popiežius turi ypatingą silpnybę Pietų Amerikoje mėgstamam desertui „Dulce de leche“ iš karamelizuoto sutirštinto pieno.

Popiežius jau seniai kovoja su nugaros skausmais, kurie galimai išsivystė po to, kai jaunystėje jam buvo išpjautas vienas plautis. Jis taip pat lengvai šlubuoja.

Popiežius Pranciškus neseniai privertė daugybę tikinčiųjų susirūpinti, kai duodamas interviu vienai Meksikos televizijai pasakė, kad Katalikų bažnyčios vadovo poste bus ne daugiau negu ketverius arba penkerius metus.

Baiminamasi, kad ankstyvo pasitraukimo priežastimi galėtų tapti sveikatos problemos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.