Gyvūnus slaugantis katinas sužavėjo Lenkiją

Po to, kai šalies žiniasklaida pranešė apie prieglaudoje gyvenančio katino Rademeneso sugebėjimą slaugyti sergančius gyvūnus, šį neveislinį juodą katiną panoro pamatyti tiek vaikai, tiek suaugusieji.

Pats po sunkių ligų stebuklingai išgijęs Rademenesas slaugo sergančias kitas kates ir net šunis.
Pats po sunkių ligų stebuklingai išgijęs Rademenesas slaugo sergančias kitas kates ir net šunis.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas („Lietuvos rytas“)

Apr 4, 2015, 2:28 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:21 PM

Prieglaudoje dirbanti veterinarė Lucyna Kuziel-Zawalich sakė, kad mažą kačiuką prieš metus atnešę žmonės paprašė užmigdyti, mat jis esą nepagydomai serga ir skleidžia negerą kvapą, rašo „Lietuvos rytas“.

Rademenesas tuo metu esą tikrai atrodė labai apgailėtinai – dėl kuokštais krintančių plaukų pusiau nuplikęs, o dėl virškinimo problemų tiek sulysęs, kad vos pastovėjo ant kojų.

Veterinarei paėmus leisgyvį Rademenesą į delną, kačiukas esą pagyvėjo ir ėmė taip garsiai murkti, kad medikė nusprendė pabandyti jį išgydyti.

Dėl Rademeneso žaizdeles aplipusių lervų buvo nuspręsta jį apgyvendinti ne bendrose gyvūnų prieglaudos patalpose, bet veterinarės kabinete esančiame narvelyje. Rademeneso būklė ilgokai negerėjo, tad vieną dieną prieglaudos direktorius pareiškė, kad jį vis dėlto reikės užmigdyti.

Mažylį spėjusi pamilti veterinarė išprašė, kad būtų leista išbandyti kitą, eksperimentinį, gydymą, po kurio Rademenesas stebuklingai ėmė taisytis.

Dar didesnei visų nuostabai, visiškai pasveikęs Rademenesas pradėjo gydyti kitas sergančias kates ir net šunis.

Jis neleido laiko šiaip sau, tingiai vaikščiodamas po prieglaudą ir gulinėdamas, bet visą dėmesį sutelkė į pasiligojusius ar sužeistus gyvūnus, atnešamus į veterinarės kabinetą. Negaluojančias ar išoperuotas kates ir šunis Rademenesas ėmė prausti juos laižydamas, šildyti savo kūnu, masažuoti glostydamas skaudamas vietas.

Rademenesas net nebeina miegoti į savo įprastą guolį, o nakčiai pasilieka pooperaciniame kambaryje kartu su negaluojančiu keturkoju ir visą laiką guli prisiglaudęs prie jo. Keisčiausia, kad net tie šunys, kurie šiaip nemėgdavo kačių, Rademeneso slaugai ne tik nesipriešina, bet ja džiaugiasi.

Šeimininkams vėliau atvedus pagydytus šunis profilaktiškai patikrinti, jie su džiugesiu pasitinka Rademenesą ir nė karto nepademonstravo agresijos.

Rademenesas dėl įpročio slaugyti pelnė didžiulę gyvūnų prieglaudos darbuotojų bei veterinarijos kabineto lankytojų meilę ir netrukus tapo savotiška garsenybe.

Juo susidomėjus žiniasklaidai, gyvūnų prieglaudoje ėmė lankytis ištisos vaikų klasės – vien tam, kad nors pro langą pamatytų juodą katiną, panorusį tapti gentainių slaugu.

Gyvūnų psichologas profesorius Maciejus Trojanas teigia, kad katino Rademeneso elgesys liudija, jog užuojauta būdinga ne tik žmonėms, bet ir gyvūnams.

Kačių sugebėjimai prisiglaudus prie skaudamos vietos žmogui sumažinti skausmą ar net pagydyti kai kurias ligas yra žinomi jau nuo antikos laikų, tad kai kurios tautos kates garbino kaip turinčias stebuklingų galių.

Pastaruoju metu į gyvūnų prieglaudą, esančią Bydgoščiaus mieste, nenutrūksta lankytojų srautas. Priežastis – juodas katinas, nešantis laimę ir ramybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.