Nykstančias papūgas vyras gabeno plastikiniuose buteliuose

Indonezijos Javos salos šiaurės rytuose esančiame Surabaja mieste buvo sulaikytas vyras, kuris nykstančius paukščius gabeno nežmonišku būdu. Kontrabandininkas sugrūdo gyvūnus į plastikinius vandens butelius, rašo „The Independent“.

Kontrabandininkas buvo sugrūdęs gyvūnus į plastikinius vandens butelius.<br>„Reuters“/ „Scanpix“
Kontrabandininkas buvo sugrūdęs gyvūnus į plastikinius vandens butelius.<br>„Reuters“/ „Scanpix“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2015, 8:59 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 5:59 PM

37 metų vyras paukščius gabeno keleiviniu laivu. Jis buvo sučiuptas, kai lipo iš laivo „Tanjung Perak“ uoste. Policija konfiskavo 21 mažąją geltonkuodę kakadu papūgą ir nežinomą skaičių žaliųjų papūgų. Manoma, kad jas gabeno parduoti nelegaliai.

Pasaulinė gamtos apsaugos organizacija jau 2007 metais pripažino mažąją geltonkuodę kakadu papūgą rūšimi, kuri kritiškai priartėjo prie išnykimo ribos. Todėl viena tokių papūgų prekiaujant legaliai gali kainuoti apie tūkstantį svarų (1,3 tūkst. eurų).

Konfiskuoti paukščiai buvo perduoti Indonezijos gamtosaugininkų biurui, kuris nagrinėja nelegalios prekybos gyvūnais atvejus. Jei kontrabandinkas bus pripažintas kaltu, jo gali laukti 5 metų laisvės atėmimo bausmė.

Kasmet Indonezijos šiaurinėje Halmahera salos dalyje brakonieriai pagauna daugiau nei 10 tūkst. laukinių papūgų, tokių kaip lori ir mažosios geltonkuodės kakadu. Tuomet paukščiais nelegaliai prekiaujama šalies viduje ir užsienyje.

Gyvūnijos apsaugos bendrijos teigimu, pastaruoju metu Indonezija kovoja su padidėjusiais nelegalios prekybos paukščiais mastais.

Indonezijoje brakonieriavimo problema yra išties opi. Dėl nekontroliuojamos medžioklės šiuo metu šalyje yra dydžiausias nykstančių gyvūnų ir paukščių skaičius.

Parengė Eglė Tamošauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?