Kalifornijos studentai apie asmenukes mokysis universitete

Turbūt dažnas išmaniojo telefono savininkas yra padaręs asmenukę ir ją paviešinęs socialiniuose tinkluose. Tačiau JAV studentai į asmenukes galės gilintis ir akademinėje srityje, rašo „Los Angeles Times“.

Nors daugeliui asmenukių fanatikai yra panašūs į narcizus, M.Marino teigia, kad tai pastaruoju metu susiformavęs būdas žmonėms bendrauti.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Nors daugeliui asmenukių fanatikai yra panašūs į narcizus, M.Marino teigia, kad tai pastaruoju metu susiformavęs būdas žmonėms bendrauti.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-13 17:59, atnaujinta 2018-01-03 22:37

Pietų Kalifornijos universiteto profesorius Markas Marino pirmo kurso studentus kvies lankyti kursą „Rašymas ir kritinis mąstymas: tapatybė ir įvairovė“. Šio įmantraus pavadinimo paskaitą studentai jau praminė tiesiog „Asmenukių kursu“.

Asmenukės yra linksmas ir apgaulingai paprastas būdas apmąstyti tai, kaip suprantame, pristatome save ir kaip šie vaizdai internete suformuoja tam tikras bendruomenes“, – teigė M.Marino.

Viena iš studentų užduočių bus raštu atsakyti į klausimą, kaip jų asmenukės atskleidžia arba paslepia jų tikrąją asmenybę.

„Bet kur Los Andžele galite pastebėti minias žmonių, kurie pakėlę galvą šypsosi savo telefonams. Jie komunikuoja su savo draugais ir tai nėra taip paprasta“, – dėstė akademikas.

Dėstytojo teigimu, asmenukės formuoja fotografuojančiųjų tapatybę – jų lytį, etninę kilmę, lytinę orientaciją ir socioekonominį statusą.

Tačiau tai tėra pusė viso proceso, nes šios nuotraukos vėliau bus analizuojamos ir interpretuojamos kitų, besiremiančių sava patirtimi ir lūkesčiais.

Studentams taip pat teks patiems fiksuoti savo asmenukes ir rašyti tinklaraščių įrašus.

Nors daugeliui asmenukių fanatikai yra panašūs į savimi susidomėjusius narcizus, M.Marino teigia, kad tai tėra pastaruoju metu susiformavęs būdas žmonėms bendrauti.

„Šis procesas prasidėjo tada, kai pirmasis žmogus paliko savo rankų atspaudus ant urvo sienos, ir buvo tęsiamas rašytiniais laiškais, autoportretais bei asmeniniais dienoraščiais“, – sakė profesorius naujienų agentūrai „Xinhua“.

Vis dėlto studentams nebus leidžiama galvoti vien apie save.

Jiems teks savanoriauti ir padėti kitiems studentams pildyti paraiškas dėl studijų stipendijų.

„Per šį pagalbos projektą, bendraudami su vietos studentais, kurie kilę iš visai kitokios aplinkos, jie sužinos, kaip svarbu  išplėsti savo tinklus už studentų bendrabučio sienos. Bendravimas su kitais žmonėmis suteiks daugiau žinių apie bendruomenę, miestą ir pasaulį“, – teigė M.Marino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.