65-erių vokietė pagimdė ketvertuką

Vokietijoje gyvenanti 65-erių Annegret Raunigk po 26 savaites trukusio nėštumo susilaukė ketvertuko – antradienį jai gimė trys berniukai ir mergaitė. Apie tai vėlų penktadienio vakarą pranešė Vokietijos transliuotojas RTL.

2005-aisiais darytoje nuotraukoje A.Raunigk (antroji iš kairės pirmoje eilėje) ant kelių laiko jauniausiąją dukrą Lelią, aplink ją – vaikai ir anūkai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
2005-aisiais darytoje nuotraukoje A.Raunigk (antroji iš kairės pirmoje eilėje) ant kelių laiko jauniausiąją dukrą Lelią, aplink ją – vaikai ir anūkai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 23, 2015, 10:20 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 4:46 AM

Vokietė tapo vyriausia visų laikų ketvertuko gimdyve. Moteris šiuo metu iš viso turi 17 vaikų ir septynis vaikaičius. Jauniausiai jos dukteriai – 10 metų.

Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad ketvertukas svėrė nuo 655 iki 960 g, o jų ūgis svyravo nuo 30 iki 35 cm. Šiuo metu mažyliai guli inkubatoriuose.

Anglų ir rusų mokytojos planus susilaukti ketvertuko kritikavo politikai, medikai ir netgi dvasininkai, tačiau vokietė nepaisė jų kalbų ir prašė aplinkinių nesikišti į jos gyvenimą.

Apie A.Raunigk pasaulis sužinojo prieš 10 metų, kai ji, būdama 55-erių, susilaukė trylikto vaiko šeimoje – dukrelės Lelios. Tąkart gimdymas prilygo stebuklui, kadangi moteris tapo nėščia be dirbtinio apvaisinimo. Šį kartą moteris į pagalbą pasitelkė mediciną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.