Gyvūnų mylėtojai sukilo prieš avis keiksnojusį australą

Naujojo Pietų Velso ūkininkas Kenas Turneris nežinojo, kad avis galima įžeisti ir nemandagi kalba. Iki tol, kol prie savo durų jis sulaukė gyvūnų gerovės apsaugos pareigūnų, gavusių skundą dėl jo keiksmų.

Kaltinamas burnojimu ūkininkas K. Turneris sako nematęs vaizdo įrašo, dėl kurio buvo pateiktas skundas, todėl nežino, kokie žodžiai labiausiai įžeidė avis.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Kaltinamas burnojimu ūkininkas K. Turneris sako nematęs vaizdo įrašo, dėl kurio buvo pateiktas skundas, todėl nežino, kokie žodžiai labiausiai įžeidė avis.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 25, 2015, 2:12 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 6:24 PM

Karališkoji žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijos asociacija gavo skundą iš PETA atstovų dėl to, kad K.Turneris neva keikė avis jas kirpdamas.

Etiško elgesio su gyvūnais gynėjai pateikė vaizdo įrašą su „žodiniais įžeidimais“, kuriuos, kaip manoma, užfiksavo ūkyje darbininku apsimetęs aktyvistas.

Anot gyvūnų mylėtojų, nemandagi kalba įžeidė avių bandą.

Tiesa, pats ūkininkas į kaltinimus reagavo su humoru.

„Nė viena iš jų man nesakė, kad keiksmažodžiai ją įžeidė. Kol kas avys man nesiskundė ir net neatrodė įsižeidusios po to, kai jas nukirpau“, – interviu radijuje sakė K.Turneris.

„Jos paprasčiausiai vaikščiojo aptvaru, uoliai ganėsi ir nepastebėjau, kad jos būtų patyrusios bet kokį žiaurų elgesį“, – tvirtino ūkininkas.

Kaltinamas burnojimu ūkininkas taip pat pasakojo nematęs vaizdo įrašo, dėl kurio buvo pateiktas skundas, todėl nežino, kokie žodžiai labiausiai įžeidė avis.

Asociacijos, ieškančios nusikaltusių prieš gyvūnus, vadovas Steve'as Colemanas teigė, kad šis atvejis yra retas ir dėl to pareigūnų vertintas rimtai, tačiau laikui bėgant jos nagrinėjimas buvo atmestas.

„Jeigu yra pareiškiamas skundas dėl elgesio su gyvūnais, kuriems jis sukeltų nereikalingą kančią, mes išnagrinėtume jį. Nežinau, ar svarbu tai, kokia kalba buvo naudota, nes gyvūnas jos vis vien nesupras

Karališkosios žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijos asociacijos vadovas taip pat teigė, kad vaizdo įrašas, kuriuo PETA bandė apkaltinti ūkininką, būtų netinkamas kaip įrodymas teisme, todėl bylos nagrinėjimas buvo nutrauktas.

„Nusprendėme, kad vaizdo įrašas buvo netinkamas, todėl kliovėmės vien tik žodiniais liudininkų pasakojimais. O tai buvo tiesiog vieno žmogaus žodis prieš kitą“, – teigė S.Colemanas.

Patį ūkininką labiau liūdino tai, kad skundas privertė teisėsaugą eikvoti savo išteklius.

„Pagalvojau, gal tai yra balandžio 1-osios pokštas. Tiesiog liūdna, kad egzistuoja tikrai labai rimtų atvejų, kuriuos reikėtų išnagrinėti“, – kalbėjo K.Turneris.

PETA vykdo aktyvią kampaniją prieš vilnos augintojus, o balandį supykdė Kvinslando avių augintojus išplatindama netikrą kruvino ėriuko, neva sužeisto dėl vilnos kirpimo, nuotrauką su žodžiais: „Štai jūsų vilnonio palto likučiai“.

Pačiai organizacijai į keiksmų nagrinėjimą žvelgė labai rimtai. Aktyvistai prie savo nepasitenkinimo aštria kalba taip pat pridėjo ir kaltinimus avių mušimu bei spardymu, rašo „Newcastle Herald“.

„Jeigu keiksmažodžiai būtų blogiausia, ką Australijos kerpamos avys turi pakelti, joks skundas nebūtų pateiktas“, – sakė PETA atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.