NATO vadovas susižavėjo A. Merkel ištverme prie stalo

NATO generaliniam sekretoriui Jensui Stoltenbergui įspūdį padarė Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ištvermė geriant vyną. „Pasakysiu taip – ji nuo stalo nepakyla pirma“, – politiko žodžius citavo „The Local“.

J.Stoltenbergas daug pasakojo apie artimą draugystę tarp jo ir šalies valdovės, su kuria jie praleido „daug vakarų“ išgėrinėdami.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
J.Stoltenbergas daug pasakojo apie artimą draugystę tarp jo ir šalies valdovės, su kuria jie praleido „daug vakarų“ išgėrinėdami.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2015, 6:46 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 3:47 AM

Dienraščiui „Aftenposten“ J.Stoltenbergas daug pasakojo apie artimą draugystę tarp jo ir šalies valdovės, su kuria jie praleido „daug vakarų“ išgėrinėdami.

„Ji geria baltą vyną, o aš – alų. Man įspūdį padarė jos ištvermė. Labai smagiai vakarą praleidome Štralzunde“, – apie 2012 metų viršūnių susitikimą pasakojo NATO vadovas.

Anot J.Stoltenbergo, tarp lyderių stiprus ryšys užsimezgė per derybas dėl klimato kaitos, ypač „tomis ilgomis naktimis Kopenhagoje 2009 metais“.

„Tai suteikia tam tikrą artumą. Baracką Obamą taip pat esu sutikęs daug kartų. Jie abu labiausiai rėmė mano kandidatūrą į NATO generalinius sekretorius“, – pasakojo buvęs Norvegijos premjeras.

J.Stoltenbergas rado dar vieną panašumą su kanclere prisiminęs, kad ir jis, ir A.Merkel savo valstybių vadovais buvo išrinkti 2005 metais.

Savo interviu NATO generalinis sekretorius pabrėžė, kad politikai nėra šalti ir klastingi karjeristai.

„Lyderiai dažniausiai yra komunikabilūs ir malonūs žmonės, kitaip jie nebūtų išrinkti, – tvirtino J.Stoltenbergas, – Dėl to labai lengva jų tarpe susirasti draugų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.