Britui mažiau kainavo pasikeisti pavardę nei lėktuvo bilietus

Kas labiau apsimoka – pasikeisti lėktuvo bilietus ar savo pavardę? Britų studentui pastarasis variantas atsiėjo dvigubai pigiau.

Paslaugos kaina buvo dvigubai didesnė ir už pirminę lėktuvo bilietų kainą, todėl vaikinas nusprendė geriau pasikeisti pavardę ir taip sutaupyti.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Paslaugos kaina buvo dvigubai didesnė ir už pirminę lėktuvo bilietų kainą, todėl vaikinas nusprendė geriau pasikeisti pavardę ir taip sutaupyti.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 8, 2015, 10:51 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 7:39 PM

19 metų Adamui Armstrongui būtų tekę sumokėti 220 svarų (300 eurų) sumą už tai, kad „Ryanair“ jo lėktuvo bilietuose pakeistų neteisingai įrašytą pavardę.

Tačiau vietoj to A.Armstrongas tiesiog pasikeitė pavardę į tokią, kokia buvo nurodyta lėktuvo bilietuose, rašo „Daily Mail“.

Jo merginos patėvis pirkdamas bilietus per klaidą jį pavadino Adamu Westu.

Tačiau jis tai išsprendė oficialiai pasikeisdamas pavardę ir už 103 svarus (140 eurų) įsigydamas naują pasą.

Ištaisęs šią klaidą, A.Westas kartu su savo 17 metų drauge India Lomas kitą savaitę ketina išskristi atostogų į Ibizą

„Jos patėvis pirkdamas bilietus mano vardą nurašė nuo mano paskyros „Facebook“, tačiau ten aš juokais buvau pasivadinęs Adamu Westu. Tai Betmeną vaidinančio aktoriaus vardas“, – pasakojo komiksų mėgėjas dienraščiui „The Sun“.

Anot jaunuolio, „Ryanair“ už pavardės bilietuose keitimą paprašė 150 eurų. Kadangi I.Lomas bilietai buvo įsigyti to pačio pirkimo metu, ši suma turėjo būti sumokėta du kartus.

Paslaugos kaina buvo dvigubai didesnė ir už pirminę lėktuvo bilietų kainą, todėl vaikinas nusprendė geriau pasikeisti pavardę ir taip sutaupyti.

Keleivių vardo keitimo paslauga yra tokia brangi, kad žmonės esą nesipelnytų perpardavinėdami „Ryanair“ bilietus dėl pelno.

Mažų kaštų skrydžių bendrovė jau nekart susilaukė kaltinimų dėl to, kad vilioja keleivius pigiais skrydžiais, o tada už papildomas paslaugas reikalauja beprotiškų pinigų.

Balandžio mėnesį „Ryanair“ vadovas pranešė, kad kompanija vidutinę bilieto kainą ketina sumažinti 15 procentų, tačiau į lėktuvus dėl to ketina sugrūsti dar daugiau keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.