Turistai iš Kinijos tapo rimčiausiu ispanų grobiu

Ispanijos viešbučių savininkai, regis, pradeda suvokti paprastą tiesą: po pasaulį keliauja tiek daug kinų, kad nepasiruošti jų priimti yra kone nusikaltimas.

Europiečiai turistų iš Kinijos ir laukia, ir privengia dėl nemandagaus elgesio.
Europiečiai turistų iš Kinijos ir laukia, ir privengia dėl nemandagaus elgesio.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos ryto“ inf.

Jun 9, 2015, 7:58 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 3:18 PM

Manoma, kad per 2015-uosius Ispaniją aplankys 300 tūkstančių, o iki dešimtmečio pabaigos – milijonas turistų iš Kinijos. Tad šalies viešbučiai skuba apsirūpinti specialiais palaiminimais iš „Chinese Friendly International“.

Ši organizacija visame pasaulyje skelbia viešbučių, pritaikiusių savo paslaugas ir patogumus atvykėliams iš Kinijos, sąrašus. O Pasaulio turizmo organizacija skaičiuoja, kad vien šiemet atostogauti į užsienį išvyks net 100 mln. kinų.

Kaip įtikti kinams? Pirmiausia niekada neskirti žmonėms iš šios šalies kambario, kurio numeryje yra skaičius 4. Kinų kalboje žodis „keturi“ skamba labai panašiai kaip žodis „mirtis“, tad kinai kaip įmanydami siekia garsiai jo nesakyti ir negirdėti.

Be to, atvykusių svečių negalima liesti, o bet kokie lankstinukai su informacija turi būti įteikiami juos laikant abiem rankomis.

Restorano valgiaraštis privalo būti išverstas į kinų kalbą, vaisiai pateikiami padalinti porcijomis, o ne nepjaustyti.

Prie patiekalų būtina patiekti karšto vandens, ypač jeigu svečiai užsisakė ką nors mėsiška.

Galiausiai visuose kinų užimtuose kambariuose reikėtų nedidelio virdulio – net jei svečiai juose dažniausiai verda atsivežtus makaronus.

Specialūs nurodymai – ir padavėjams. Jie turėtų atsiminti pirmiausia aptarnauti garbiausio amžiaus arba labiausiai išsilavinusius asmenis ir niekada nerodyti pirštu – tik visa plaštaka.

„Pasakojimai iš lūpų į lūpas Kinijoje reiškia labai daug, – teigė „Chinese Friendly International“ vadovas Kurtas Grötschas. – Jeigu vieniems kinams kur nors patinka, ten netrukus atvyks ir daugiau jų. Netgi nereikia pernelyg daug investicijų.“

K.Grötschas pataria padavėjams išmokti kelias pagrindines frazes kinų kalba, pavyzdžiui, paklausti, ar patiko patiekalai.

Tiesa, bent jau Europoje kinai iki šiol nėra patys laukiamiausi turistai, ypač žmonės, po užsienį keliaujantys pirmą kartą.

„Jie gali būti gana nemandagūs ir šiurkštūs, arogantiški. Jie garsiai kalba ir rūko kaip kaminai tose vietose, kur rūkyti draudžiama“, – pripažino K.Grötschas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.