Mokytojo vasaros namų darbų sąrašas sužavėjo italus

Italų mokytojas savo mokiniams vietoj tradicinių užduočių atostogoms paruošė sąrašą dalykų, kuriuos jie turi atlikti per vasarą. Tai, ką jis pasiūlė atlikti vaikams įkvėpė ir sąrašu susižavėjusių italų tūkstančius, skelbia today.it.

Markės regiono vidurinės mokyklos mokytojas Cesare Cata savo mokiniams pasiūlė laiką praleisti kreipiant mažiau dėmesio į akademinius pasiekimus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Markės regiono vidurinės mokyklos mokytojas Cesare Cata savo mokiniams pasiūlė laiką praleisti kreipiant mažiau dėmesio į akademinius pasiekimus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2015, 7:24 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 6:49 AM

Dauguma Italijos mokinių vasarą gauna papildomų namų darbų, kuriuos reikia užbaigti per tris atostogų mėnesius.

Tačiau Markės regiono vidurinės mokyklos mokytojas Cesare Cata savo mokiniams pasiūlė laiką praleisti kreipiant mažiau dėmesio į akademinius pasiekimus.

„Bent kartą stebėkite kylančią saulę“, – rašoma 15 punktų „namų darbų“ programoje, kuria internete dalinasi jau tūkstančiai italų.

Mokiniams C.Cata taip pat liepė ryte pasivaikščioti pajūriu galvojant apie dalykus, kuriuos jie labiausiai mėgsta, ir šokti vos tik užeis nuotaika, nes „vasara yra šokis ir būtų kvaila jame nesudalyvauti“.

Mokytojas nesiūlo visiškai pamiršti to, ką jie išmoko per metus. C.Cata skatina juos skaityti kiek įmanoma daugiau knygų ir stengtis naudoti visus sudėtingus žodžius, kuriuos jie išmoko per mokslo metus.

„Kuo daugiau dalykų gali pasakyti, tuo daugiau dalykų gali apgalvoti, o kuo daugiau dalykų gali apgalvoti, tuo laisvesnis esi“, – rašo mokytojas užduočių sąraše.

C.Cata negailėjo savo moksleiviams ir įvairių gyvenimiškų patarimų.

„Venkite visų situacijų, žmonių ir dalykų, kurios jus veikia negatyviai. Ieškokite iššūkių ir draugų kompanijos, kuri jus praturtins, supras ir priims tokį, koks esate“, – skelbia namų darbų punktas.

Mokytojo užduočių lapo nuotrauka internete pasidalino tūkstančiai žmonių, o šimtai jų paliko pasigėrėjimo pilnus komentarus.

„Norėčiau, kad mano mokytojas būtų taip skatinęs susimąstymą ir savistabą“, – rašė vienas interneto vartotojas.

Sąrašas taip pat krito į akį ir daugeliui tėvų, kurie juo pasidalino su savo vaikais.

Namų darbai ne tik vienam metų laikui, – pagyras žarstė kitas italas. – Su tokiu mokytoju kaip jūs, aš norėčiau jau rytoj grįžti į mokyklą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.