Ar joga išspręs Indijos bėdas?

Joga – vaistas ne tik nuo fizinių ligų, bet ir socialinių bei politinių problemų. Būtent taip mano Indijos premjeras Narendra Modi, kuris su šalies žmonėmis dalyvavo didžiulėje jogos šventėje.

Kartu su tūkstančiais žmonių jogos kilimėlį Naujajame Delyje tiesėsi ir Indijos premjeras N.Modi.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Kartu su tūkstančiais žmonių jogos kilimėlį Naujajame Delyje tiesėsi ir Indijos premjeras N.Modi.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2015, 8:49 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 7:12 PM

Sekmadienį pasaulyje minėta pirmoji Tarptautinė jogos diena. Indijos, iš kurios ir kilusi joga, premjeras N.Modi su tūkstančiais kitų susirinkusių praktikavo jogą sėdėdamas ant kilimėlio priešais prezidento rūmus.

Vien Naujajame Delyje masiniame jogos renginyje dalyvavo apie 35 tūkst. žmonių. Dauguma jų vilkėjo identiškus baltus marškinėlius. Tūkstančiai tiesėsi jogos kilimėlius ir Niujorke, diena paminėta kitose pasaulio valstybėse.

Per 35 minutes trukusį seansą Naujajame Delyje N.Modi atrodė susikaupęs ir susitelkęs. Tokie pat įsitraukę buvo ir jam už nugaros sėdintys žmonės.

N.Modi buvo pagrindinis šios dienos paskelbimo tarptautine švente iniciatorius. Indijos lyderis mano, kad joga gali „atkurti nacionalinį indų pasididžiavimą ir išspręsti daugybę šalies problemų, įskaitant vertybių nykimą“.

„Manau, kad birželio 21-oji, Tarptautinė jogos diena, yra ne tik šventės pradžia, bet ir naujo amžiaus pradžia. Jogos padedami pasieksime didesnę taiką, būsime valingesni ir išlaisvinsime žmogaus sielą“, – po šventės sakė N.Modi.

Tiesa, visuomenės grupės, atstovaujančios Indijos musulmonams, didžiausiai šalies religinei mažumai, teigia, kad N.Modi užmojai – grėsmė ir sekuliarizmui, ir kitoms religijoms.

Tačiau Indijos centrinė valdžia teigė, kad jokių religinių normų įtvirtinti nemėgino – renginys buvo visiškai savanoriškas.

Tiesa, patys valdžios aparato pareigūnai teigia jautę didelį spaudimą dalyvauti Tarptautinės jogos dienos renginiuose. („The Wall Street Journal“, „The New York Times“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.