Karalienei Elizabeth II gali tekti išsikelti iš Bakingemo rūmų

Jungtinės Karalystės valdovei Elizabeth II gali trumpam tekti išsikelti iš Bakingemo rūmų. Karališkosios šeimos rezidenciją, kuri nuo jos įžengimo į sostą 1952 metais nebuvo renovuota, ruošiamasi smarkiai atnaujinti, praneša naujienų agentūra „Associated Press“.

Elizabeth II turi kelias kitas rezidencijas, tačiau daugiau nei trečdalį laiko praleidžia Londone.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Elizabeth II turi kelias kitas rezidencijas, tačiau daugiau nei trečdalį laiko praleidžia Londone.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 24, 2015, 7:42 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 1:41 PM

Pareigūnų teigimu, Bakingemo rūmų remontui ruošiamasi išleisti 211 mln. eurų. Už juos bus keičiami vamzdžiai ir elektros instaliacija, taip pat pašalinami nuodingo asbesto likučiai.

Karalienės iškraustymas šių darbų metu kol kas dar svarstomas.

Elizabeth II turi kelias kitas rezidencijas, tačiau daugiau nei trečdalį laiko praleidžia Londone. Bakingemo rūmuose Jungtinės Karalystės valdovai gyvena nuo karalienės Viktorijos laikų.

Rūmų iždininkas Alanas Reidas teigė, kad senstančių karališkųjų rūmų išlaikymas artimiausiais metais bus tikra finansinė našta.

Trečiadienį pristatytose kasmetinėse finansinėse ataskaitose nurodyta, kad britų mokesčių mokėtojams monarchija atsiėjo 50 mln. eurų – po 79 euro centus žmogui.

Daugiau nei pusė šios sumos yra išleidžiama algoms, taip pat didelė dalis yra skiriama nekilnojamo turto priežiūrai bei oficialioms išvykoms į užsienį.

Pati brangiausia kelionė, už kurią susimokėjo Jungtinės Karalystės gyventojai, buvo aštuonių dienų princo Charles ir jo žmonos Camillos vizitas į Kolumbiją ir Meksiką, kuris atsiėjo beveik 630 tūkst. eurų.

Elizabeth II, kuriai balandžio mėnesį suėjo 89 metai, dabar mažiau rodosi viešumoje, tačiau per pastaruosius metus vis tiek rado laiko sudalyvauti 196 renginiuose. Trečiadienį ji su princu Philipu atvyko į Berlyną trijų dienų valstybiniam vizitui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.