Aukcione: bailiu vadinto „Titanic“ plaukusio aristokrato laiškas

Vienas liūdniausiai pagarsėjusių katastrofą išgyvenusių „Titanic“ keleivių, kuris sumokėjo, kad išsigelbėtų iš laivo, po nelaimės buvo apkaltintas dėl tokio poelgio. Šį mėnesį aukcione bus parduodamas laiškas, kuriame jis skundžiasi „neteisingai prieš jį atliktu tyrimu“ dėl šio įvykio, rašo „The Telegraph“.

Laiškas yra skirtas bendrakeleiviui, kuris išsigelbėjo ta pačia valtimi.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
Laiškas yra skirtas bendrakeleiviui, kuris išsigelbėjo ta pačia valtimi.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
Laiškas yra skirtas bendrakeleiviui, kuris išsigelbėjo ta pačia valtimi.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
Laiškas yra skirtas bendrakeleiviui, kuris išsigelbėjo ta pačia valtimi.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 7, 2015, 4:48 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 1:24 AM

Žemvaldys Cosmo Duffas-Gordonas, jo žmona Lucy ir sekretorė Mabela Francatelli iš skęstančio laivo buvo išplukdyti viena paskutinių gelbėjimosi valčių, kurioje buvo vietos 40-čiai žmonių, bet ji skubiai išplaukė vos su penkiais keleiviais ir septyniais įgulos nariais.

Grupelei pasiekus krantą, Skotland Jardas apklausė tik šią porą. Kalbama, kad dėl kilusio skandalo C.Duffas-Gordonas tapo atsiskyrėliu.

Rugsėjo pabaigoje vyksiančiame aukcione, kuriame bus parduoti „Titanic“ išgyvenusių keleivių daiktai, bus galima įsigyti su šiuo skandalu susijusį laišką.

Tikimasi, kad žemvaldžio sekretorės ranka rašytas laiškas ta pačia valtimi išsigelbėjusiam keleiviui Abrahamui Lincolnui Salomonui aukcione bus parduotas už maždaug 4 tūkst. svarų.

„Mes tikimės, kad jau atsigavote po šio siaubingo įvykio.

Deja, mes vis dar negalime nurimti, nes po šios kraupios patirties, mūsų laukė didžiulės papildomos bėdos ir rūpesčiai, dėl labai neteisingo tyrimo, kuris buvo atliktas mums atvykus į Londoną.

Ponios Gordon motina yra su mumis ir labai norėtų su jumis susitikti, nes kartu plaukėme ta pačia valtimi“, – rašoma laiške.

C.Duffas-Gordonas buvo vadinamas bailiu, kuris nepaisė „pirmenybės vaikams ir moterims“ taisyklės, kad išgelbėtų savo kailį.

Vyrui sugrįžus jis buvo apklaustas. Keleivis pripažino, kad pažadėjo gelbėjimo valties įgulai sumokėti, tačiau teigė, kad tai nebuvo kyšis.

Galiausiai, nuo kaltės žemvaldį atleido Britų prekybos taryba, kuri atliko nelaimės tyrimą ir nusprendė, kad pinigai buvo labdaringa parama.

Aukcione parduodamas trijų puslapių ilgumo laiškas yra parašytas ant laiškų popieriaus iš miesto „Plaza“ viešbučio. Jis adresuotas A.L.Salomonui jo namuose Brodvėjuje, Niujorke.

Rugsėjo 30 dieną, Niujorke, laišką siūlys įsigyti „Lion Heart Autographs“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.