Čekijoje SPA lankytojai atsipalaiduoja alaus voniose

Dažniausiai alus neįeina į vieną komplektą su voniomis. Bet šis ypatingas SPA siūlo itin svaiginančią patirtį: čia vonios pildomos tamsiu alumi, rašo The Daily Mail“.

Tokiose voniose svečiai gali pasilepinti „iš išorės ir iš viaduas“.<br>„123rf“ nuotr.
Tokiose voniose svečiai gali pasilepinti „iš išorės ir iš viaduas“.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2015, 4:57 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 5:10 PM

Čekijoje esančio Chodovo viešbučio vonios tapo gan žinomos. Svečiai čia gali tikrąja to žodžio prasme išsimaudyti aluje ir tai, anot viešbučio, yra sveika.

Alus, esą, atveria odos poras ir išvalo pavargusias odos dalis, suteikia vitamino B, būtinų proteinų ir žinoma, pliuškendamiesi tokioje vonioje svečiai gali pakelti bokalą.

„Mes rekomenduojame vonioje praleisti 20 minučių. Tuomet svečiai yra kviečiami į atsipalaidavimo zoną, kuri nuklota paklodėmis ir vilnonėmis antklodėmis.

Žmonės iš vonių išlipa atsipalaidavę, švarūs ir lyg atjaunėję, o jų oda atrodo sveika.

Tamsusis alus yra gaminamas tradiciniu būdu, kuris remiasi pagrindiniais Chodovaro alaus gamybos metodais: naudojamos alaus mielės, apyniai ir trintų džiovintų žolelių mišinys.

Žmonės gali 20 minučių praleisti alaus kupinoje vonioje ir dar 20 minučių atsilaiduoti su avies vilnos antklodėmis už 660 Čekijos kronų (25 eurai).

Ši idėja kilo prieš dešimt metų, o ją įkvėpė sena tradicija. Pabaigusi savo pamainą, jauniausia mokinė įpildavo ąsotį alaus į Albio, šuns, kuris vaizduojamas viešbučio iškaboje, dubenėlį

Buvo tikima, kad Albio dvasia per naktį maudosi aluje ir išlaiko šviežia jo skonį bei atneša sėkmę alaus daryklai.

Šiomis dienomis šeimos alaus darykla Chodova Plana mieste verčiasi salyklo ir alaus gamyba bei mineralinio vandens išpilstymu į butelius.

Į tokias vonias dažniausiai telpa vienas ar du žmonės. Bet „Beer SPA“ viena vonia gali džiaugtis ir keturi asmenys.

Kitas SPA Čekijoje, kuris geriausiai žinomas dėl gintaro nektaro, tikina, kad maudynių aluje nauda buvo įrodyta dar viduramžiais.

Alaus SPA Prahoje svečiams siūlo pasinerti į vonią, kuri užpildyta natūraliais ingridientais, kurie naudojami alaus gamyboje: miežiais, apyniais, mielėmis. Jie laikomi pastovioje 37 laipsnių temperatūroje ir nuolat burbuliuoja, kad ingridientai ištirptų ir išleistų vitaminus, angliavandenius ir proteinus.

30 minučių trunkančios SPA sesijos metu lankytojai gali gerti tiek namų gamybos „Bernard“ alaus, kiek pajėgia. Jis bėga iš vonios šone pritaisyto kranelio. Po to svečiai gali atsipalaiduoti ant šildomos lovos arba 20 minučių pasimėgauti masažu.

Už 110 eurų žmonėms siūloma „palepinti savo kūną iš išorės ir iš vidaus“. Be to, kad vonios naudą lankytojai pajustų pilnai, po procedūros rekomenduojama nesiprausti 12 valandų.

„Tai labai sena ir išskirtinė SPA terapija, kurios metu naudojamos tik natūralios medžiagos“, – teigė bendrovė.

Į „Beer Spa“ vonias žmones gali ateiti vieni ir su poromis, o jei šios patirties metu alaus nebuvo gana, visi išvykstantieji kaip suvenyrą gauna po „Bernard“ alaus butelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste