Balyje turistų laukia bausmės už moralinius „nusikaltimus“?

Balis, kuriame lankytojų laukia šiltas oras, svaiginantys gėrimai ir pigūs viešbučiai, visada buvo mėgiamas turistų. Bet ar ši poilsio vieta vis dar būtų tokia pati patraukli, jei žinotumėte, kad romantiškos išvykos metu į jūsų viešbučio kambarį bet kada gali įsiveržti vietinė policija ir sulaikyti jus už tai, kad miegate šalia savo partnerio?

Naujieji įstatymai numato bausti nesusituokusius turistus, kurie viešbutyje apsistoja kartu.<br>„123rf“ nuotr.
Naujieji įstatymai numato bausti nesusituokusius turistus, kurie viešbutyje apsistoja kartu.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2015, 3:54 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 8:56 AM

Indonezijos vyriausybė šiuo metu persvarsto savo baudžiamąjį kodeksą, o naujieji siūlomi įstatymai draustų kartu miegoti asmenims, kurių nejungia santuokos saitai, rašo „The Daily Mail“.

Už šį nusikaltimą būtų skiriama vienerių metų įkalinimo bausmė, kuri būtų vienodai taikoma ir vietiniams ir turistams.

„Thr Jakarta Globe“ pranešė, kad naujasis baudžiamasis kodeksas, kurį turi patvirtinti Indonezijos Respublikos Atstovų rūmai, pateikia bausmes už įvairiausius nusikaltimus, nuo smulkios vagystės iki žmogžudystės. Bet į naujausią kodekso versiją įtraukiami ir įstatymai, kurie reguliuoja moralę.

Įsigaliojus naujiesiems įstatymams, svetimautojai kalėjime praleistų penkis metus vietoj devynių mėnesių. Tiek pat metų nelaisvėje praleistų ir asmenys kaltinami už raganystę ir juodąją magiją.

Naujieji pakeitimai taip pat draustų atvirai pardavinėti kontraceptines priemones. Tai reiškia, kad pardavėjai negalėtų jų laikyti parduotuvių lentynose ir parduoti galėtų tik tuo atveju, jei pirkėjas pats jų paprašytų.

Į tokias „moralines“ sankcijas žmonės reagavo prieštaringai. Kai kurie teigia, jog tokie suvaržymai nubaidytų turistus ir suluošintų Indonezijos ekonomiką.

Indonezijos Nacionalinės Žmogaus Teisių komisijos narė Sandrayati Moniaga sakė, kad siūlomi įstatymai pažeistų žmonių teisę į privatumą.

„Svetimavimas ir gyvenimas kartu yra asmeninės žmonių problemos. Tai ne vyriausybės reikalas, o žmogaus santykio su Dievu. Valstybė neturėtų kištis į asmenines žmogaus teises“, – teigė ji.

Moters kolega Dianto Bachriadi pritarė ir tvirtino, kad „atvirkščią rezultatą“ atnešiantys įstatymai paskatintų policiją taikytis į poilsiautojus, o tai galėtų sumažinti keliauninkų skaičių.

„Šie įstatymai išvaikys turistus. Policija aktyviai vykdys reidus viešbučiuose... Visi žmonės bus įbauginti. Tokia situacija neigiamai paveiks ekonomiką ir kitas sferas... Be to, tai asmeniniai reikalai, – tvirtino vyras.

Įstatymų leidėjas Khatibulas Umamas Wiranu, kuris yra Atstovų rūmų narys, teigiamai žiūrėjo į bausmę už gyvenimą kartu nesusituokus. Indonezijoje į tokią praktiką žiūrima neigiamai, tačiau kol kas ji nėra draudžiama.

Jis tvirtino, kad tokios problemos kaip svetimavimas yra „daugybės Indonezijos socialinių problemų užuomazga, tad „pažeidėjai“ turėtų būti griežčiau baudžiami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.