Leonardo da Vinci šedevrus nardytojai gali išvysti po vandeniu

Nardytojai, kurie Bulgarijos Juodosios jūros pakrantėje tyrinėja ten knibždančią gyvybę, nuo šiol galės tuo pačiu metu pasimėgauti ir kultūra, nes viena nardytojų grupė ten surengė povandeninę parodą, rašo BBC.

Povandeniniai kultūriniai obketai nuolatos traukia nardytojus.<br>„bTC“ nuotr.
Povandeniniai kultūriniai obketai nuolatos traukia nardytojus.<br>„bTC“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2015, 9:46 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 11:11 PM

„bTC“ kanalas pranešė, kad grupė „Poseidonas“ („The Poseidon“), kuri yra įsikūrusi pietryčiuose esančiame Primorsko pajūrio kurorte, į jūros dugną panardino dvi garsiausių Leonardo da Vinci kūrinių kopijas.

Neperšlampančios „Paskutinės vakarienės ir „Mona Lizos“ paveikslų versijos buvo primityvintinos prie rifo aštuonių metrų gylyje Bulgarijos nepriklausomybės dienos proga, kuri yra švenčiama rugsėjo 22 dieną.

Šie du paveikslai čia yra pirmieji povandeniniai eksponatai, tačiau grupė planuoja vėliau šiais metais surengti dar vieną tokią parodą.

Vis dėlto tai nėra vienintelis neįprastas reginys jūroje netoli Pirmorsko kranto. Po vandeniu taip pat stūkso koplytėlė skirta Šv. Mikalojui – jūrininkų globėjui, kuri nuolat traukia nardymo entuziastus. Viena grupė ten ir Velykas atšventė, su kiaušiniais ir šampanu.

Povandeniniai kultūriniai projektai pastaraisiais metais pritraukė daugybę nardytojų. 2014 metais jūros dugne netoli Italijos Ponzos salos buvo surengta fotografijų paroda, o vandenyse aplink Meksikos Kankuno kurortą slypi milžiniškas povandeninis skulptūrų parkas, kuriame jų yra daugiau nei 500.

Panašaus pobūdžio projektas šiuo metu yra ruošiamas ir Lanzarote. Jis reklamuojamas kaip pirmasis Europos povandeninis muziejus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.