Lėktuvo skrydį atidėjo dėl nuodingo voro

Tarptautinio oro uosto Merilando valstijos Baltimorės mieste darbuotojai neleido išskristi bendrovės „Delta“ keleiviniam lėktuvui, kurio krovinių skyriuje buvo aptiktas didelis voras paukštėda. Tai penktadienį pranešė oficialus kompanijos atstovas Brianas Kruse'as.

„Delta“ oro linijų lėktuvui pakilti sukliudė voras paukštėda.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
„Delta“ oro linijų lėktuvui pakilti sukliudė voras paukštėda.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2015, 8:48 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 5:05 PM

Pasak jo, Rytų Afrikoje gyvenantį nuodingą nariuotakojį krovinių skyriuje pastebėjo darbininkai, krovę keleivių rankines ir lagaminus. Iš visko sprendžiant, viename iš jų buvo konteineris su voru, kuris atsitiktinai atsidarė.

Oro uosto darbuotojai netrukus sugavo paukštėdą. Po to jie dar kelias valandas tikrino lėktuvą, kad įsitikintų, jog orlaivyje nėra kitų aštuonkojų pažeidėjų. Kaip pabrėžė B.Kruse'as, pastebėtas ir sugautas voras buvo vienintelis. Laineris turėjo skristi į Atlantą (Džordžijos valstija). Visi jo keleiviai išvyko į paskirties tašką kitu lėktuvu, vėluodami maždaug tris valandas.

Beveik visi paukštėdos yra nuodingi. Suaugusiam žmogui šių vorų įkandimas nėra mirtinas, bet gali sukelti smarkų skausmą, mėšlungį, laikiną sąmonės aptemimą. Vorai paukštėdos gali būti mirtinai pavojingi mažiems vaikams arba žmonėms, kurie yra ypač jautrūs nuodams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Rusija pradėjo sausumos puolimą Charkive