Vokietijos kanalas A. Merkel aprengė musulmonišku rūbu

Vokietijos kanclerę su islamišku kūno apdangalu parodęs televizijos kanalas susilaukė kaltinimų dėl neapykantos musulmonams kurstymo. Tačiau jo atstovai ginasi: „Mes tik kalbėjome apie vertybes“, skelbia „The Guardian“.

ADR kaltinamas dėl rasinės įtampos kurstymo, nes per vieną informacinę laidą antradienį pavaizdavo Vokietijos kanclerę Angelą Merkel dėvinčią čadrą.<br>„Bericht aus Berlin“ laidos stopkadras
ADR kaltinamas dėl rasinės įtampos kurstymo, nes per vieną informacinę laidą antradienį pavaizdavo Vokietijos kanclerę Angelą Merkel dėvinčią čadrą.<br>„Bericht aus Berlin“ laidos stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2015, 2:24 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 1:28 PM

Vokietijos televizijos kanalui ARD paskutinėmis dienomis tenka atlaikyti kritikos laviną. ADR kaltinamas dėl rasinės įtampos kurstymo, nes per vieną informacinę laidą antradienį pavaizdavo Vokietijos kanclerę Angelą Merkel dėvinčią čadrą.

Informacinės laidos „Bericht aus Berlin“ tema buvo migrantų krizė. Aptariant kanclerės atvirų durų politiką migrantų ir pabėgėlių atžvilgiu, buvo parodytas daug diskusijų sukėlęs foto montažas.

Jame buvo pavaizduota islamišką kūno apdangalą vilkinti A.Merkel, o jos fone – minaretais apstatytas Reichstago pastatas.

Žiūrovams rodant šį vaizdą, laidos vedėjas Rainaldas Beckeris kalbėjo apie grėsmę vokiškoms vertybėms.

„Kaip keičiasi gyvenimas?- klausė R.Beckeris. – Iš tiesų, kaip mes reaguojame, kai pabėgėliai turi problemų dėl lygybės, žmogaus teisių, spaudos laisvės ir žodžio laisvės? Tai klausimai, į kuriuos mes neturime jokio atsakymo. Tai klausimai, kurie mums kelia baimę“.

Toks reportažas netrukus sukėlė didžiulį žiūrovų pasipiktinimą. Jie teigė, kad ARD kursto priešiškus musulmonams jausmus.

„Tai tikrai nėra konstruktyvi žurnalistika! – rašė vienas internautas socialiniame tinkle „Facebook“. – Nuotaikos migrantų atžvilgiu keičiasi būtent dėl tokio šmeižto ir propagandos. Todėl tiesa tokia: jų integracija negali pavykti“.

Vis dėlto kanalas ARD teigė, kad žiūrovai jų rodytą foto montažą suprato visiškai neteisingai ir savo „Facebook“ paskyroje paskelbė pasiaiškinimą.

„Nuotrauka turėjo tiesioginį ryšį su tuo, ką savo reportaže apie mūsų visuomenės vertybes kalbėjo Rainaldas Beckeris. Jis aptarė apie mūsų vakarietiškos visuomenės pasiekimus: žodžio laisvę, spaudos laisvę ir lygybę. Šios vertybės atsispindėjo ir foto montaže“, – teisinosi ARD kanalo atstovai.

Kanalo atstovai pripažino, kad laidoje buvo siekiama parodyti islamiškų ir vakarietiškų vertybių skirtumą, tačiau atmetė bet kokius kaltinimus dėl islamui priešiškos propagandos kurstymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.