Grupė „Aerosmith“ reikalauja D. Trumpo nebenaudoti jų dainų

Garsios JAV muzikinės grupės „Aerosmith“ daininkas Sevenas Tyleras pareikalavo, kad Respublikonų partijos kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas nustotų savo kampanijos renginių metu leisti jų dainą „Dream on“ („Svajok“), rašo „The Guardian“.

Net keli atlikėjai nenori, kad D.Trumpas savo kampanijos renginių metu naudotų jų dainas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Net keli atlikėjai nenori, kad D.Trumpas savo kampanijos renginių metu naudotų jų dainas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-12 12:26, atnaujinta 2017-10-10 15:40

Šeštadienį S.Tylerio įgaliotiniai nusiuntė D.Trumpo kampanijai jau antrą laišką, kuriame raginama nustoti naudoti „Aerosmith“ dainą.

Laiške aiškinama, kad D.Trumpas neturi leidimo naudoti „Dream On“ ar kurios nors kitos S.Tylerio dainos ir teigiama, jog dėl to susidaro klaidingas įvaizdis, kad atlikėjas yra susijęs ar pritaria jo kandidatūrai.

S.Tyleris nėra pirmasis atlikėjas, kuriam neįtiko, jog koks nors politikas naudoja jo dainą. Žymiausias tokio pobūdžio įvykis buvo, kai 1984 metais JAV Bruce Springsteenas nepanoro, kad jo dainą „Born“ naudotų Ronaldas Reaganas.

„Aerosmith“ lyderis taip pat nėra vienintelis, kuriam užkliuvo tai, kad būtent D.Trumpas naudoja jo dainą.

Anksčiau 2016 metų rinkimų kampanijoje „R.E.M.“ vokalistas Michaelas Stipe'as pareiškė, jog nenori, kad 1984 metų grupės dainą „It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)“ naudotų žymusis respublikonas ir Teksaso senatorius Tedas Cruzas, kuris taip pat yra 2016 metų kandidatas.

Liepą Neilas Youngas nesutiko, kad D.Trumpas savo kampanijos atidarymo metu leistų jo dainą „Rockin' in the Free World“.

Panašios problemos taip pat iškilo ir kampanijos pakraščiuose.

Kentukio raštininkė Kim Davis anksčiau buvo sulaikyta už tai, kad atsisakė išduoti santuokos liudijimus vienalytėms poroms ir dėl to tapo kraštutinių dešiniųjų numylėtine.

Praėjusį mėnesį ji sulaukė priekaištų iš grupės „Survivor“, kad panaudojo jų dainą „Eye of the Tiger“ mitingo, kuris buvo skirtas kandidatui į prezidentus Mike Huckabee, metu.

„NE! Mes nedavėme Kim Davis leidimo naudoti „My Tune – The Eye of the Tiger“, – oficialioje savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė 1980 metų grupė.

S.Tyleris, kuris taip pat yra užsiregistravęs Respublikonų partijoje, dalyvavo pirmuosiuose partijos varžovų debatuose, kurie vyko rugpjūtį.

Advokatė Dina LaPoly pareiškime tvirtino, kad laiškas buvo išsiųstas ne dėl „politinių“ ar „asmeninių priežasčių, kurios liečia D.Trumpą“. Esą susirūpinimą sukėlė leidimas ir autorinių teisių apsauga.

D.Trumpo atstovai nesuskubo atsakyti į prašymus pakomentuoti situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.