„Facebook“ vartotojams praneš, jei juos šnipinėja valstybė

Norėdamas sustiprinti asmeninių duomenų apsaugą socialinis tinklas „Facebook“ pranešė, kad įdiegs naujovę: vartotojai gaus pranešimus, jei jų paskyras šnipinės įvairios vyriausybinės organizacijos, tokios, kaip Nacionalinė saugumo agentūra (NSA) ir Vyriausybės komunikacijos būstinė (GCHQ), rašo „The Telegraph“.

„Facebook“ neatskleidė kaip atpažįsta įsilaužėlius, kuriuos remia valstybė.<br>„Wikipedia“ nuotr.
„Facebook“ neatskleidė kaip atpažįsta įsilaužėlius, kuriuos remia valstybė.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2015, 11:08 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 1:44 PM

„Nuo šiandien mes jums pranešime, jei galvosime, kad į jūsų paskyrą taikėsi arba ją kaip nors pažeidė internetinis užpuolikas, kuris galimai dirba vyriausybei“, – „Facebook“ tinklaraštyje rašė vyriausiasis saugumo pareigūnas Alexas Stamos.

Pranešime, kurį tokiu atveju gaus vartotojai, bus rašoma:

„Mes manome, kad jūsų „Facebook“ paskyra ir kitos internetinės paskyros gali būti valstybės remiamų įsilaužėlių taikiniu. Jei įjungsite „prisijungimo patvirtinimų“ funkciją, ji padės užtikrinti, kad pašaliniai asmenys negalės prisijungti prie jūsų „Facebook“ paskyros. Kiekvieną kartą, kai prie jūsų paskyros bus bandoma prisijungti iš naujo prietaiso ar naršyklės, mes į jūsų telefoną atsiųsime kodą, kad prisijungti galėtumėte tik jūs. Mes taip pat rekomenduojame imtis veiksmų, kad būtų apsaugotos kitos jūsų internetinės paskyros.“

„Facebook“ neatskleidė, kokiu būdu atpažįsta tokius įsilaužėlius.

„Kad apsaugotume savo taikomų metodų ir procesų integralumą, dažnai negalėsime paaiškinti, kokiu būdu priskiriame tam tikras atakas įtariamiems užpuolikams. Šį perspėjimą ketiname naudoti tik tais atvejais, kai mūsų išvadas rems patikimi įrodymai“, – sakė A.Stamos.

Vartotojams, kurie gaus šį pranešimą, įmonė rekomenduoja perdaryti arba pakeisti sistemas, kurias užkrėtė kenkėjiška programa.

Be to, paskyrą nuo pašalinių žmonių gali apsaugoti prisijungimų patvirtinimai. Kiekvieną kartą, kai prie paskyros bus prisijungiama iš naujo prietaiso arba naršyklės, į vartotojo telefoną bus išsiųstas kodas.

Pasak A.Stamos, „Facebook“ tikisi, kad šie pranešimai padės apsaugoti vartotojų duomenis. Be to, socialinis tinklas žada, kad nuolat tobulins savo sugebėjimą aptikti ir apsaugoti vartotojus nuo atakų.

Šis pranešimas pasirodė tuo metu, kai Kinijos prezidentas Xi Jinpingas rėžė Barackui Obamai, kad jo šalis neketina žinodama remti kibernetinių vagysčių ir pažadėjo laikytis „elgesio normų“ kibernetinėje erdvėje.

„Facebook“ naujovė gali sukelti nemalonumų, jei ims pirštais badyti į vyriausybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.