Kinijoje valdininkams uždrausta persivalgyti

Kinijoje valdininkams uždrausta

Kinijoje valdininkams uždrausta persivalgyti, žaisti golfą ir turėti nesantuokinių lytinių santykių, praneša „Reuters“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kinijoje valdininkams uždrausta persivalgyti, žaisti golfą ir turėti nesantuokinių lytinių santykių, praneša „Reuters“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2015, 1:24 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 12:54 PM

Atitinkamas taisykles paskelbė Kinijos komunistų partija (KKP). Drausmės reikalavimai taikomi visiems 88 milijonams partijos narių.

Šitaip KKP mėgina užkirsti kelią valdininkų korupcijai. Kinijos prezidentui Xi Jinpingas atėjus į valdžią, šalyje prasidėjo aktyvi kova su kyšininkavimu. Per kelerius pastaruosius metus kelios dešimtys aukštų pareigūnų atsidūrė teisėtvarkos akiratyje arba buvo nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis. Istorijos apie kyšius ir prabangų gyvenimą sukėlė didelį visuomenės nepasitenkinimą, kadangi šalies gyventojai mano, jog valdininkai turi kukliai gyventi ir būti moralinis pavyzdys.

Dabar, pagal reikalavimus, partijos nariai turi atskirti visuomenės ir savo privačius interesus, pirmiausia rūpintis visuomenės reikalais ir pasiaukojamai dirbti.

Teigiama, kad golfas ir rajumas į pažeidimų sąrašą įtraukti pirmą kartą. Daugelis Kinijos gyventojų įsitikinę, kad golfas suteikia valdininkams galimybe sudaryti „šešėlinius sandėrius“ ir yra „nederamas“ liaudies tarnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.