Migrantai į Italiją keliavo apsimetę cirko akrobatais

Antradienį Italijos policija pranešė, kad apie 500 migrantų sumokėjo po 15 tūkst. eurų, kad į Europą patektų, kaip cirko „darbuotojai“, skelbia „The Local“.

Nelegalių gabentojų organizacija iš šios apgaulės susikrovė milijonus.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Nelegalių gabentojų organizacija iš šios apgaulės susikrovė milijonus.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2015, 9:23 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 8:00 PM

Palermo policija sakė, kad migrantai iš Bangladešo, Indijos ir Pakistano į Europą buvo atgabenti, kaip akrobatai, žongliruotojai ir vaikščiotojai lynu. Ši atsakingai parengta apgaulė tarptautinei nelegalių žmonių gabentojų organizacijai atnešė daugiau nei 7 mln. eurų pelno.

Kiekvienas migrantas sumokėjo iki 15 tūkst. eurų, kad gautų netikrą darbo leidimą iš Sicilijos regiono valdžios institucijų darbuotojų. Iš šių pinigų ma-daug du ar trys tūkstančiai eurų nubyrėdavo į cirko kišenes.

Policija sulaikė 41 žmogų, tarp kurių buvo ir viešųjų paslaugų darbuotojų, kurie buvo susiję su nacionaline ir tarptautine cirko pramone.

Sukčiai sugebėjo išnaudoti Italijos imigracijos teisės aktą, kuris leidžia kvalifikuotiems pramogų sektoriaus, kuriam priklauso ir cirkas, opera bei teatras, darbuotojams iš užsienio patekti į šalį, jei jie gauną specialų leidimą iš vietinės valdžios institucijos.

Policija teigė, jog pagrindinis šios apgaulės veikėjas buvo 54 metų darbo departamento Sicilijoje vadovas Vito Gambino, kuris šiame sektoriuje buvo atsakingas už darbo leidimų administravimą.

Jis ir suteikdavo netikrus leidimus filtyviems cirko pramonės samdiniams.

Šis leidimas suteikia galimybę imigrantams, kurie atvyko iš už ES ribų, gauti Italijos vizą.

Cirko savininkams Lino ir Sandra Orfei, Alvaro Bizzarri bei Darvinui Cristianui taip pat yra pradėtas tyrimas dėl pagalbos nelegaliems imigrantams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.