Atšaukė prabangias vestuves, kad paaukotų Sirijos pabėgėliams

Viena pora atšaukė brangias savo vestuves, kad paaukotų pinigus į jų šalį atvykstantiems pabėgėliams iš Sirijos, rašo „The Independent“.

Tokį sprendimą jaunavedžiai priėmė išvydę kraupią paplūdimyje rasto mirusio berniuko iš Sirijos nuotrauką.<br>„123rf“ nuotr.
Tokį sprendimą jaunavedžiai priėmė išvydę kraupią paplūdimyje rasto mirusio berniuko iš Sirijos nuotrauką.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-23 18:58, atnaujinta 2017-10-03 05:30

Kanados gyventojai Samantha Jackson ir Frazinas Yousefas nusprendė skirti pinigus, kuriuos išleistų vestuvių šventei, labdarai. Tokį sprendimą priimti juos paskatino visą pasaulį sukrėtusi Aylano Kurdi nuotrauka.

Joje matomas negyvas trijų metų berniuko kūnelis rugsėjį buvo rastas Turkijos paplūdimyje.

Kanadiečių pora susižadėjo 2014 metų vasarą. Jie jau buvo užsakę savo vestuvėms patalpas, pasamdę maisto tiekėjus ir sudarę 130 svečių sąrašą.

Bet galiausiai, vietoj to, kad iškeltų prabangias vestuves, jie viską atšaukė ir praėjusį mėnesį kukliai paminėjo savo sutuoktuves Toronto miesto rotušėje.

„Rugsėjį mes jau buvome įpusėję planuoti vestuves, kai pasaulį apskriejo sukrečianti paplūdimyje rasto Aylano Kurdi kūnelio nuotrauka“, – pasakojo S.Jackson.

„Kaip ir daugybė kitų žmonių mes iš tiesų suvokėme, kaip smarkiai blogėja situacija ir kaip svarbu buvo imtis veiksmų bei padaryti kažką teigiamo. Tad mes atšaukėme vestuvių puotą ir jai skirtą fondą nukreipėme kitur“, – teigė moteris.

Pora taip pat savanoriauja Ryersono universiteto paramos organizacijai „Lifeline Syria Challenge“, kuri renka lėšas, kad galėtų padengti būtiniausiais regione besikuriančių šeimų iš Sirijos gyvenimo išlaidas.

Šiam tikslui jaunavedžiai surinko jau 17,5 tūkst. JAV dolerių (16,5 tūkst. eurų).

„Mūsų šeima ir draugai visiškai pritarė tokiam sumanymui ir mus palaikė ir vietoj to, kad dovanotų įprastas vestuvines dovanas jie aukojo, kad padėtų mums suteikti paramą Sirijos pabėgėlių šeimoms. Mūsų vedybos buvo tobulos ir tai neabejotinai buvo pats geriausias būdas pradėti mūsų santuoką“, – savo sprendimu neabejodama džiaugėsi moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.