Briuselio gyventojai teroristus klaidino kačių nuotraukomis

Paprašyti laikyti liežuvį už dantų ir internete neatskleisti nieko apie Briuselyje vykdytus reidus, belgai į kovą su teroristais stojo tikrais interneto ginklais – mielais kačiukais, rašo „The Guardian“.

Ieškodami informacijos apie reidus Briuselyje, „Twitter“ vartotojai galėjo rasti tik kačių nuotraukas.<br>„Twitter“ nuotr.
Ieškodami informacijos apie reidus Briuselyje, „Twitter“ vartotojai galėjo rasti tik kačių nuotraukas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2015, 1:32 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 6:43 AM

Sekmadienio vakarą Belgijos policija paprašė vietos gyventojų socialiniuose tinkluose nesidalinti informacija apie Briuselyje vykdomas operacijas.

Ginkluotų policijos pajėgų apgultos miesto gatvės galėjo sukelti daug baimės ir paskatinti ja pasidalinti internete, tačiau Briuselio gyventojų buvo paprašyta nuo to susilaikyti.

Mat tokia informacija būtų naudinga ir įtariamiems teroristams, kurie mėgino slapstytis nuo policijos.

Belgijos saugumo pajėgos gyventojams taip pat liepė likti namuose ir nesiartinti prie langų.

Į prašymą neviešinti informacijos apie reidus Briuselio gyventojai sureagavo šmaikščiai.

Vietoj to, kad bandytų spėlioti, kur vyksta policijos reidai, naudodami žymą #BrusselsLockdown (Uždarytas Briuselis) internautai „Twitter“ pradėjo platinti kačių nuotraukas.

„Nesidalinkite informacija, kuri galėtų padėti teroristams. Supainiokite juos kačių nuotraukomis“, – rašė vienas prie akcijos prisidėjęs belgas.

Vėliau už šias pastangas briuseliečiams padėkojo ir valdžios atstovai.

„Ačiū žiniasklaidai ir piliečiams, kad jie internete šįvakar išlaikė tylą“, – sekmadienio naktį rašė Belgijos nacionalinis krizių centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.