Narkotikų kontrabandininkai suįžūlėjo: namu pridengė tunelį

Per sieną iš Meksikos į JAV narkotikus gabenantys kontrabandininkai visai suįžūlėjo. Viename Kalifornijos mieste jiems pavyko pasistatyti namą, į kurį iš Meksikos vedė 415 metrų ilgio požeminis tunelis.

Kaimynai net neįtarė, kad iš naujo namo svetainės tunelis veda į Meksiką.
Kaimynai net neįtarė, kad iš naujo namo svetainės tunelis veda į Meksiką.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2016, 9:50 AM, atnaujinta May 31, 2017, 3:18 PM

Tokio plano, kuriuo stebėjosi ir tunelio angą aptikę JAV pareigūnai, kontrabandininkai iki šiol nebuvo griebęsi.

Keli narkotikų prekeiviai pernai Kaleksiko mietelyje įsigijo žemės sklypą, kuris driekiasi vos 300 metrų nuo Meksikos sienos JAV pusėje, rašo CNN.

Sklypą oficialiai nusipirko Eva Duarte de Medina su savo dukra Marcia Manuela Duarte-Medina.

Vėliau jame kontrabandininkai pastatė namą su trimis miegamaisiais, o svetainėje išrausė tunelį, kuriuo iš Meksikos į JAV gabeno narkotikus.

Net ir namo kaimynai apie nusikaltimus nieko neįtarė.

„Aš džiaugiausi šio naujo namo kaimynyste. O staiga vieną rytą mus pažadino triukšmas: pamačiau sraigtasparnį, policiją.

Išbėgau į lauką ir tada sužinojome, kad name buvo tunelis“, – stebėjosi greta gyvenanti Yolanda Sanchez.

Anga svetainės grindyse vedė į tunelį, kuriame buvo įrengti bėgiai, apšvietimas ir elektros instaliacija. O Meksikos pusėje slaptojo tunelio anga atsivėrė į Meksikalio miestelio restoraną.

Ypatingame name reidą surengę pareigūnai suėmė keturis asmenis, tarp jų ir namą įsigijusias moteris, ir konfiskavo beveik 700 kilogramų marihuanos, už kurią kontrabandininkai būtų gavę apie 6 milijonus JAV dolerių (5,3 mln. eurų).

„Šių tunelių statytojams ir naudotojams norime pasakyti: jokios šviesos tunelio gale nėra. Atimsime ir narkotikus, ir jūsų tunelį, jums net nespėjus juo pasinaudoti“, – grasino JAV teisininkė Laura Duffy.

Už savo gudrų planą kontrabandininkai paklojo nemažai pinigų. Pats sklypas atsiėjo 240 tūkstančių JAV dolerių (215 tūkst. eurų), o namo statybos kainavo dar 86 tūkst. JAV dolerių (77 tūkst. eurų).

Praėjusį rudenį ir žiemą pabaigę namo ir tunelio statybas, kontrabandininkai vasario pabaigoje pradėjo juo gabenti narkotikus.

„Aš negaliu patikėti, kad tokie dalykai vyko mūsų rajone. Čia įprastai yra labai ramu“, – pasakojo kaimynystėje gyvenantis Juanas Urrea.

Pareigūnai nustebo ir dėl to, kad Kaleksike žemė yra labai kieta, tad tunelius kontrabandininkai dažniau rausia visai kitose pasienio dalyse.

Paprastai gyvenamųjų namų rajonai taip pat trukdo nusikaltėliams paslėpti savo kėslus, tačiau šį kartą namu kontrabandininkai pasinaudojo kaip priedanga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.