Elnią partrenkęs paauglys sėkmingai išlaikė vairavimo egzaminą

Jungtinės Karalystės mokinys iš Esekso išlaikė savo praktinį vairavimo egzaminą iš pirmo karto, nors vairuodamas sugebėjo partrenkti ir užmušti elnią. Šoką patyręs paauglys sugebėjo susikaupti ir sėkmingai užbaigti egzaminą, rašo BBC.

Mokinys iš Jungtinės Karalystės vairavimo egzamino metu mirtinai partrenkė elnią, bet egzaminą vis tiek sugebėjo išlaikyti.<br>„123rf“ asociotyvioji nuotr.
Mokinys iš Jungtinės Karalystės vairavimo egzamino metu mirtinai partrenkė elnią, bet egzaminą vis tiek sugebėjo išlaikyti.<br>„123rf“ asociotyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2016, 1:14 PM, atnaujinta May 27, 2017, 10:45 PM

Septyniolikametis Tomas Lo pasakojo, kad jau buvo 10 minučių, kaip jis buvo pradėjęs egzaminą, kai į kelią prieš pat jo automobilį išbėgo elnias.

„Aš didinau greitį, nes tai buvo zona, kur buvo galima važiuoti 60 mylių per valandą greičiu, – šnekėjo T.Lo. – Staiga priešais automobilį pamačiau elnią, todėl nuspaudžiau stabdį. Deja, elnias žuvo“.

Mokiniui sustojus po avarijos jo vairavimo instruktorius apžiūrėjo transporto priemonę ir nuėjo patikrinti elnio būklės.

„Instruktorius sakė, kad nebuvo nieko, ką galėjome padaryti dėl elnio ir jog tai nebuvo mano kaltė, – tęsė septyniolikametis. – Man pasakė tęsti vairavimo egzaminą“.

Stebėtinai T.Lo pavyko sėkmingai išlaikyti egzaminą ir jis padarė tik dvi mažas klaidas. Mokinys atskleidė, kad po avarijos jis buvo šoke, bet sugebėjo susiimti likusiai egzamino daliai.

„Tai buvo pakankamai neįprastas nelaimingas atsitikimas ir tikriausiai net visą gyvenimą vairuojantys žmonės nesitiki, kad jiems taip gali nutikti, – svarstė T.Lo. – Buvau šiek tiek šokiruotas ir nelabai žinojau, ką daryti“.

„Bandžiau susikaupti, nes įdėjau labai daug pastangų į savo vairavimo egzaminą, – kalbėjo septyniolikametis. – Mėginau ir toliau kokybiškai ir tvarkingai vairuoti automobilį. Baigus vairuoti mano instruktorius pasakė, kad egzaminą išlaikiau ir jis po to pakalbėjo su mano vairavimo mokytoju dėl to, kas nutiko automobiliui“.

Jaunojo mokinio vairavimo instruktorius 56-metis Robertas Jezierskis tvirtino, kad T.Lo buvo labai tylus, kai sužinojo, kad išlaikė vairavimo egzaminą.

„Dauguma mokinių, kai jie pabaigia egzaminą ir jiems pasako, kad jie viską išlaikė, jie ant veido turi didelę šypseną ir parodo pakeltus nykščius, – pasakojo instruktorius R.Jezierskis. – Bet T.Lo paprasčiausiai tyliai sėdėjo, aiškiai šokiruotas dėl įvykio ir pergyvendamas dėl to, kaip jam reikės paaiškinti žalą padarytą automobiliui“.

„Tačiau žala po avarijos nebuvo tokia didelė, – tęsė R.Jezierskis. – Šiek tiek įskilo automobilio ženklas, taip pat įrėžtas priekinis bamperis. Iš tiesų labai pasisekė, kad automobilis nepatyrė daugiau žalos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.