Pekino gyventojai už greitąją pagalbą mokės kaip už taksi

Į visus greitosios medicinos pagalbos automobilius Pekine bus įmontuoti skaitliukai, kokius galima rasti taksi automobiliuose. Naujove siekiama nuraminti žmones nerimaujančius dėl to, jog jie galimai už važiavimą greitosios pagalbos automobiliais moka per daug, rašo BBC.

Nuo gegužės Pekino greitosios medicinos pagalbos automobiliuose bus įrengti taksi pobūdžio skaitliukai, kurie paskaičiuos kelionės kainą.<br>„Reuters/Scanpix“ asociotyvioji nuotr.
Nuo gegužės Pekino greitosios medicinos pagalbos automobiliuose bus įrengti taksi pobūdžio skaitliukai, kurie paskaičiuos kelionės kainą.<br>„Reuters/Scanpix“ asociotyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 7:55 PM, atnaujinta May 27, 2017, 1:05 PM

Nuo gegužės už važiavimą greitosios pagalbos automobiliais Pekine bus prašoma susimokėti 50 juanių (6,82 euro), jei kelionė bus trumpesnė nei 3 kilometrai. Už kiekvieną papildomai nuvažiuotą kilometrą bus prašoma susimokėti po papildomus septynis juanius (0,95 euro).

Taip pat jei greitosios medicininės pagalbos tarnybos yra iškviečiamos, tačiau paaiškėja, kad jų nereikėjo, skambinęs žmogus vis tiek bus įpareigotas sumokėti 6,82 euro.

Iki šiol Pekino greitosios pagalbos medikai kelionės kainą išsiaiškindavo patys ir dėl to dažnai atsirasdavo skundu iš visuomenės narių, kurie manė, kad kelionės sąskaitos būdavo per didelės.

Vasarį Kinijos žiniasklaida pranešė, kad vienam vyrui iš Šandongo provincijos teko sumokėti milžinišką 3,6 tūkst. juanių (490 eurų) sąskaitą po to, kai jo sergantį tėvą iki ligoninės greitoji pagalba vežė 80 kilometrų. Tokia pinigų suma tolygi pusei vidutinio Pekine dirbančio žmogaus atlyginimo.

Kinijos socialinių tinklų vartotojai išreiškė savo nuostabą, kad už važiavimą greitosios pagalbos automobiliu iš viso reikėjo susimokėti. Daugelis žmonių taip pat laikėsi nuomonės, kad yra neetiška versti susimokėti už pagalbos tarnybų veiklą.

„Aš visados maniau, kad greitoji pagalba savo paslaugas teikė nemokamai“, – rašė vienas socialinio tinklo „Sina Weibo“ naudotojas.

„Ar ateityje taip pat reikės įėjimo bilieto, kad patektum į ligoninę?“, – sistemą kritikavo kitas tinklo vartotojas.

Kai kurie internete pasireiškę žmonės manė, kad skaitliukai greitosios medicinos pagalbos automobiliuose buvo gera mintis, nes tai jiems „padės būti efektyvesniems“.

Tačiau kiti socialiniuose tinkluose komentavę žmonės buvo įsitikinę, kad taksometrai gali paskatinti greitosios pagalbos medikus važiuoti ilgesniu keliu, kaip daro kai kurie nesąžiningi taksi vairuotojai.

„Ateityje nenustebkite, jei skaitliukus turintys greitosios pagalbos automobiliai nuspręs važiuoti aplinkkeliais“, – rašė vienas vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.