Ilgasis savaitgalis Pietų Korėjoje džiaugsmo atneš ne visiems

Pietų Korėjos vyriausybė paskutinę akimirką patvirtino, kad kitą savaitę bus „laikinos atostogos“. Išgirdę apie ilgąjį savaitgalį daugelis džiūgavo, tačiau buvo girdėti ir besiskundžiančių dėl to, kad tarsi iš dangaus nukritęs papildomas laisvadienis pridarys daugiau žalos nei naudos, rašo BBC.

Pietų Korėjos vyriausybė paskutinę akimirką paskelbė papildomą laisvadienį, tačiau ne visi piliečiai džiaugėsi šiomis žiniomis.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Pietų Korėjos vyriausybė paskutinę akimirką paskelbė papildomą laisvadienį, tačiau ne visi piliečiai džiaugėsi šiomis žiniomis.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2016, 5:56 PM, atnaujinta May 27, 2017, 2:03 AM

Vyriausybė paskelbė, kad gegužės 6 dieną – penktadienį – niekam nereikės eiti į darbą. Kadangi dieną prieš tai Pietų Korėja švęs vaikų dieną, šalies gyventojai galės mėgautis net keturiomis laisvomis dienomis iš eilės. Tomis dienomis bus panaikinti visi greitkelių mokesčiai ir bus galima nemokamai įeiti į turistų lankomas vietas

Tačiau kodėl vyriausybė taip pasielgė? Tikslas yra paskatinti piliečius laisvadienių metu leisti pinigus ir taip stimuliuoti šalies ekonomiką. Pietų Korėjos prekybos rūmai paskelbė, kad pernai metų rugpjūtį surengtų laikinų atostogų metu iš viso buvo išleista 1,31 trilijono vonų (apie 1 mlrd. eurų).

Viena kelionių agentūra džiaugsmingai dienraščiui „JoongAng Daily“ atskleidė, kad pasklidus žinioms apie papildomą laisvadienį iš karto išaugo verslas. Per vieną dieną agentūra priėmė 500 naujų kelionių užsakymų – nuo dviejų iki trijų kartų daugiau, nei įprastai.

Mažmenininkai taip pat pranešė, kad pradėjo užsakinėti daugiau prekių, jog galėtų patenkinti visus atostogaujančių Pietų Korėjos gyventojų poreikius. Manoma, kad ypatingai išaugs piknikaujančių ir į šeimos išvykas keliaujančių žmonių skaičiai.

Nors daugelis šalies gyventojų ir prekeivių su dideliu entuziazmų priėmė vyriausybės sprendimą dėl ilgojo savaitgalio, kai kurie korėjiečiai manė, kad tai buvo blogas sumanymas.

Mažai tikėtina, kad smulkaus ir vidutinio dydžio įmonėse dirbantys žmonės galės pasinaudoti papildomu laisvadieniu.

Ilgasis savaitgalis taip pat sukėlė daug galvos skausmų šeimoms turinčioms vaikų. Viena moteris tvirtino, kad jai ir jos vyrui laisvadieniais neišeis pasimėgauti dėl darbo, o vaikų priežiūros centras – kur eina jų dukra – šventinių dienų metu užsidaro. Tai nėra vieninteliai gyventojai, kuriems bus sunku surasti, kas galėtų prižiūrėti jų atžalas.

„Aš noriu, kad vyriausybė dėl laisvadienio būtų apsisprendusi anksčiau“, – dienraščiui „JoongAng Daily“ pasakojo dar viena motina.

Savarankiškai dirbantis restorano savininkas Kimas Kyung-sookas iš Seulo taip pat tvirtino nelaukiantis laikinų atostogų, nes iš miesto išvažiavus daugybei žmonių sumažės klientų srautas.

„Įsivaizduoju, kad kitą savaitę nuo trečiadienio vakaro restorane visiškai nebus lankytojų“, – nuogąstavo Kimas Kyung-sookas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.