Lenkija Jono Pauliaus II gyvenimą įamžins miuzikle

Apie velionio popiežiaus Jono Pauliaus II gyvenimą Lenkijoje ateinančiais metais bus pastatytas miuziklas „Karolis („Karol“). Į renginį jau buvo spėta parduoti šimtai bilietų, o premjera vyks 2017 metų vasarį Krokuvoje, rašo BBC.

Lenkija statys miuziklą apie velionio popiežiaus Jono Pauliaus II gyvenimą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Lenkija statys miuziklą apie velionio popiežiaus Jono Pauliaus II gyvenimą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Lenkija statys miuziklą apie velionio popiežiaus Jono Pauliaus II gyvenimą.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Lenkija statys miuziklą apie velionio popiežiaus Jono Pauliaus II gyvenimą.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2016, 11:47 AM, atnaujinta May 26, 2017, 10:54 PM

„Karolis“ bus pirmasis apie popiežių Lenkijoje – Jono Pauliaus II gimtinėje – pastatytas miuziklas. Iki tapimo popiežiumi 1978 metais, Jonas Paulius II vadinosi Karoliu Wojtyla ir daugiau nei dešimtmetį buvo Krokuvos arkivyskupas.

Popiežiaus gyvenimas – nuo Antrojo pasaulinio karo, iki komunizmo įsitvirtinimo ir SSRS griūties – miuzikle bus pasakojamas naudojantis populiariojo roko muzikos dainomis ir šiuolaikiniais šokiais.

„Nėra jokio kito asmens mūsų šalies istorijoje, kuris įkūnytų svarbiausius XX amžiaus įvykius ir tai, kas nutiko Lenkijai bei Europai“, – pasakojo meno direktorius Michalis Kaczmarczykas.

Miuzikle Joną Paulių II vaidins Jacekas Kawalecas, kuris atskleidė, kad pagrindinis jo tikslas bus perteikti „ne tik kunigo, bet ir žmogaus, kuris sportavo, linksminosi su draugais ir mylėjo teatrą“ gyvenimą.

Miuziklo statytojai tvirtino, kad jie labai troško pabrėžti tas popiežiaus asmenybes puses, apie kurias lenkai galimai nežinojo. Pavyzdžiui, paklaustas, kaip jo sveikata, pontifikas vienąkart atsakė: „Nežinau, nes dar nespėjau perskaityti rytinių laikraščių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.