Nuotaikingą šventę gali temdyti politika

Šįmet Padėkos diena amerikiečiams gali būti labiau įtempta nei įprastai. JAV gyventojai juokauja, jog prie stalo turės rinktis saugias pokalbio temas ir neužsiminti apie rinkimus, kad išvengtų konfliktų.

Šiandien amerikiečių šeimos rinksis šventinių pietų ir drauge švęs Padėkos dieną, bet prie stalo bijo susipykti.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Šiandien amerikiečių šeimos rinksis šventinių pietų ir drauge švęs Padėkos dieną, bet prie stalo bijo susipykti.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, „The New York Times“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Nov 24, 2016, 3:10 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 5:33 AM

Praūžus JAV prezidento rinkimams, kuriuos laimėjo respublikonas Donaldas Trumpas, šalyje vis dar tvyro įtampa, ji pulsuoja net tarp šeimos narių.

Po tūžmingos kampanijos, per kurią kandidatai žarstėsi įžeidimais, visuomenė tapo kaip niekada pasidalijusi, tad susėdus prie stalo gali kilti kivirčų.

JAV leidiniai šventės išvakarėse dalijosi įvairiais patarimais, kaip nesusipykti su giminaičiu, kuris balsavo už kitą kandidatą ar smerkia tavo pasirinkimą.

Socialiniuose tinkluose taip pat pasipylė nerimastingi klausimai: „Mano šeima tyčiosis, kad balsavau už Clinton. Ką man daryti?“, „Ką kalbėti su vaikino tėvais, kurie yra užkietėję konservatoriai?“

23-ejų Jackie apskritai planuoja nevykti į Padėkos dienos pietus savo tėvų namuose. Po to, kai prisipažino, jog balsą atidavė už Hillary Clinton, Jackie šeima jai pareiškė, kad tai „didžiausia nepagarba“, „apgailėtina“, o jos senelis, žinodamas, už ką ji balsavo, „verkia danguje“.

„Jie taip pat pareiškė, kad atims santaupas, kurias skyrė mano studijoms, – guodėsi Jackie. – Viena mano teta vis dar nesikalba su manimi, kiti giminaičiai irgi pyksta.

Žinau, kad jie mane myli, tačiau žinutės, kurias gavau po rinkimų, buvo įžeidžiančios.“

22-ejų Marisa Rando pasakojo, jog vyks namo tik todėl, kad jau iš anksto nusipirko bilietą.

„Aš nežinau, ar ilgai galėsiu išsėdėti kambaryje nepasijutusi įžeista arba nepastebėdama virš mūsų sklandančio Respublikonų partijos dramblio“, – tikino Marisa, kurios tėvai balsavo už jai nepatinkantį kandidatą.

66-erių Martinas Johnsonas pasakojo, kad jo namuose susirinks giminaičiai, kurių pusė palaiko respublikonus, o kita dalis – ištikimi demokratų rinkėjai. Vyras jau pasiruošė frazę, kurią sakys, jei situacija ir diskusijos taps nevaldomos.

„Aš jiems tarsiu: „Susidėkite visa tai į batų dėžutę ir padėkite ją ant lentynos. Nebelieskime šios temos“, – sakė M.Johnsonas.

Kokios taktikos laikytis prie stalo, kad nekiltų baisių giminaičių barnių, anot psichologų, vieno recepto nėra.

„Nėra vieno teisingo atsakymo į šį klausimą, nėra ir neteisingų, – tikino šeimas konsultuojanti Lois Braverman. – Kiekvienas turi sugalvoti strategiją. Tačiau pirmiausia nepamirškite, ko susirinkote.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.