Japonijos policija saugumą kelyje užtikrina nuolaidomis sriubai

Japonijos policija

Japonijos policija pagyvenusiems žmonėms, sutikusiems atiduoti savo vairuotojo pažymėjimus, siūlo nuolaidų lakštinių sriubai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Japonijos policija pagyvenusiems žmonėms, sutikusiems atiduoti savo vairuotojo pažymėjimus, siūlo nuolaidų lakštinių sriubai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2016, 2:20 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 3:10 AM

Toks pasiūlymas pasirodė po to, kai šalyje nutiko virtinė mirtinų eismo nelaimių, sukeltų pagyvenusių vairuotojų. Japonijoje, kur 4,8 mln. vyresnių kaip 75 metų asmenų turi vairuotojo pažymėjimą, ši problema tampa vis opesnė.

Tikėdamasi patenkinti senjorų skrandžius, centrinės Aičio prefektūros policija penktadienį pradėjo dalinti nuolaidų kuponus sriubai viename vietiniame restoranų tinkle.

Vairuotojo pažymėjimo atsisakę senyvi vairuotojai gaus iš policijos kuponą, kurį pateikę restorane už makaronų sriubą mokės ne 590 jenų (4,93 euro), o 500 jenų (4,18 euro), naujienų agentūrai AFP sakė Aičio policijos atstovas.

Praėjusį mėnesį Jokohamoje 87 metų vyro vairuojamas sunkvežimis partrenkė grupę pradinukų, einančių į mokyklą. Incidento metu žuvo vienas šešiametis, o dar 11 vaikų buvo sužeista.

Nuo kovo šalyje bus įvesta nauja taisyklė, kad vyresni kaip 75 metų vairuotojai, norintys atnaujinti savo pažymėjimus, privalės išlaikyti kognityvinių gebėjimų testą.

Norėdamas, kad ir kiti pasektų jo pavyzdžiu, vienas 97 metų aukšto rango budistų dvasininkas praėjusią savaitę atidavė savo vairuotojo pažymėjimą ragindamas ir kitus savo garbingo amžiaus tautiečius pasielgti taip pat.

„Kvaila stengtis išsaugoti savo vairuotojo pažymėjimus tik dėl išdidumo“, – sakė Taa Shinenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.