Niurnbergo gyventojus šiurpino girtas nacis

Miesto, kur buvo teisiami nacistinės Vokietijos karo nusikaltėliai, gyventojus šiurpino vieno nepagarbus girtuoklio elgesys. Mat vyras Niurnbergo gatvėmis žygiavo persirengęs kareivio uniforma su svastika ir nešėsi pistoletą.

Demonstruoti svastiką Vokietijoje nėra teisėta.<br>AFP/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Demonstruoti svastiką Vokietijoje nėra teisėta.<br>AFP/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-16 13:48, atnaujinta 2017-04-12 02:51

Sekmadienį centriniame Niurnberge ėjęs vyras „apstulbino daugybę liudininkų ir policininkų“. Teisėsaugai apie girtą nacį pirmą kartą buvo pranešta apie 7 val. 30 min. (8 val. 30 min. Lietuvos laiku), rašo „The Local“.

Antrą kartą pareigūnai gavo informaciją, kad vyras užsuko į barą. Tačiau, kai policininkai į ją atvyko, nacis jau buvo iš jos išėjęs.

Galiausiai pareigūnai aptiko viešąją tvarką pažeidusį 27 metų girtuoklį netoli vieno klubo. Policininkai jį apieškojo ir iš pradžių nesugebėjo rasti svastikos, kurią minėjo liudininkai. Tačiau po to jie aptiko ženkliuką su svastika ir nacių ereliu.

Manoma, kad vyras ženkliuką nusiplėšė nuo karinės uniformos iki jį sučiumpant teisėsaugai. Paaiškėjo, kad girtuoklio turėtas pistoletas „Luger“ – naudotas Vokietijos karių per Pirmąjį ir Antrąjį pasaulinius karus – tebuvo neveikianti kopija, skirta kolekcionieriams.

Be to, vyro karinė uniforma buvo ne iš Antrojo pasaulinio karo – ją per Šaltąjį karą dėvėjo Rytų Vokietijos kareiviai.

Vis dėlto girtas nacis sulaikytas, nes demonstravo nekonstitucinės organizacijos simbolį ir pažeidė įstatymus dėl ginklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?