Belgijos parlamentarams atėmė amą sprendimas dėl nemokamo alaus

Belgijos Parlamento nariai nuo šiol turės susimokėti norėdami darbo vietoje išgerti. Anksčiau galėdavę gerti nemokamai politikai kartais padaugindavo svaigalų ir posėdžių salėje elgdavosi nemandagiai.

Neaišku, kiek Belgijos politikai turės mokėti už alų, bet už dyką nebegaus.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Neaišku, kiek Belgijos politikai turės mokėti už alų, bet už dyką nebegaus.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Politico“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Jan 27, 2017, 11:27 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:35 AM

Nemokamai išgerti vyno arba alaus Belgijos Parlamento kavinėje politikai galėjo beveik tris dešimtmečius. Tačiau pastaruoju metu vis atsinaujindavo diskusijos, ar šitokia praktika neturėtų būti pakeista.

Dar praėjusią savaitę parlamentarai svarstydami šį klausimą nusprendė, kad alkoholiniai gėrimai ir toliau turi būti nemokami, tačiau dabar politikai savo nuomonę pakeitė.

Kad parlamentarai turėtų susimokėti už vyną ir alų, pritarė tiek Parlamento pirmininkas, tiek politinių grupių lyderiai. Nuo šiol parlamentarai turės susimokėti už visus gėrimus kavinėje, išskyrus kavą.

Etikos komitetas kreipėsi į Parlamento pirmininką Siegfriedą Bracke prašydamas uždrausti politikams nemokamai vartoti vyną ir alų, nes tai esą pagerins diskusijų kokybę.

„Kai kurie Parlamento nariai, pavartoję alkoholio, tampa nemandagūs. Dėl to debatai per posėdžius tampa nekokybiški“, – tikino parlamentaras Danny Pietersas ir pabrėžė, kad kitose darbo vietose nemokamas alkoholis darbuotojams nėra tiekiamas.

Iš pradžių Parlamento pirmininkas tikino nematantis problemos, nes politikai iš tiesų nevartoja daug alkoholio.

S.Bracke tikino per mėnesį išgeriantis tik porą taurių vyno.

Bet jo argumentai tikrai neįtikino nei kitų Parlamento narių, nei eilinių Belgijos piliečių.

Priklausomybės nuo alkoholio ir narkotikų asociacijos vadovas Marijsas Geirnaertas pabrėžė, kad politikai turi rodyti pavyzdį šalies gyventojams. O alkoholio vartojimas darbo vietoje tikrai nėra tinkamas pavyzdys visuomenei.

Tiesa, išgerti vyno arba alaus parlamentarai vis dėlto galės, tačiau už tai turės susimokėti iš savo kišenės. („Politico“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.