Per susirinkimą apie tinginių motyvaciją užmigę kinai sulaukė atpildo

Kinijos Hubėjaus provincijoje gėdą užsitraukė keli valstybės tarnautojai, patekę į ironišką situaciją. Jie užmigo per susirinkimą, kuris buvo skirtas aptarti, kaip motyvuoti tingius biurokratus uoliai darbuotis šalies labui.

Per susirinkimą apie tai, kaip motyvuoti tingius biurokratus užmigo šeši Kinijos pareigūnai.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Per susirinkimą apie tai, kaip motyvuoti tingius biurokratus užmigo šeši Kinijos pareigūnai.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-13 07:13, atnaujinta 2017-04-10 05:49

Šeši per susirinkimą užmigę pareigūnai buvo nubausti: Komunistų partijos disciplinos biuras vertė juos rašyti laiškus, kuriuose jie turėjo save išpeikti, rašo „Global News“ ir „Global Times“.

Be to, ne vietoje ir ne laiku nusnūsti nusprendę valstybės tarnautojai privalėjo keliuose susirinkimuose viešai atsiprašyti už savo tinginystę. Tiesa, jie buvo nubausti tik po to, kai paplito vietinio laikraščio straipsnis apie įvyki.

Kinijos socialinių tinklų naudotojai kaip mat puolė koneveikti tingius biurokratus. Vienas internautas šmaikštavo, kad biurokratai galimai buvo išvargę po atostogų, o dar vienas juokavo esą konferencijų kambarys buvo per daug patogus.

Vis dėlto buvo ir valstybės tarnautojus užstojusių socialinių tinklų naudotojų: jie aiškino, kad užmigusiems pareigūnams neturėtų būti gėda, nes tokio pobūdžio susirinkimai dažnai yra pilni niekam nereikalingų, ilgų ir nuobodžių kalbų.

Šiuo metu Kinijoje vyksta prezidento Xi Jinpingo inicijuota kova prieš korupciją, išlaidavimą ir pareigų vengimą.

Tiesa, yra manančių, kad šios pertvarkos yra labiau simbolinės ir skirtos gerinti Komunistų partijos įvaizdį, o ne išrauti šešėlį su šaknimis, kaip skelbia valdžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.