Palaidotas gyvas: airis tris dienas gulės po velėna

Vos pagalvojus apie galimybę būti užkastam gyvam pradeda lietis prakaitas. Tačiau airis Johnas Edwardas to nebijo – jis savo noru gulasi į karstą, kuris tada užkasamas po žeme. To priežastis – stulbinanti.

Buvęs narkomanas ir alkoholikas J.Edwardas karste gulės, kad padėtų viltį praradusiems žmonėms.<br>„Twitter“, BBC nuotr.
Buvęs narkomanas ir alkoholikas J.Edwardas karste gulės, kad padėtų viltį praradusiems žmonėms.<br>„Twitter“, BBC nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-02 14:59, atnaujinta 2017-04-08 17:55

Iš Dublino kilęs 61 metų J.Edwardas nutarė karste po žeme prie bažnyčios gulėti tris dienas ir naktis. Mat jis užsimojo padėti vilties netekusiems žmonėms, rašo BBC.

Karste įtaisyta įranga, kad J.Edwardas galėtų gyvai per socialinius tinklus transliuoti savo mintis ir bendrauti su rimtų problemų slegiamais žmonėmis. J.Edwardas, kuris yra buvęs narkomanas ir alkoholikas, jau daugiau nei du dešimtmečius yra visiškai blaivus.

Po to, kai prieš 27 metus „patyrė nuostabų susidūrimą su Dievu“, jis įkūrė daugybę krikščioniškų reabilitacijos centrų bei prieglobsčio įstaigų benamiams. Ateinančias tris dienas jis skleis „viltį“ iš kapo prie bažnyčios Rytų Belfaste.

„Mano planas yra gulint karste kalbėtis su žmonėmis, kol jie patys neatgulė į kapus, kad parodyčiau, jog yra vilties“, – tvirtino J.Edwardas.

Airis bus palaidotas karste, kuris didesnis nei įprastas – jis bus 2,4 metrų ilgio, 1 metro pločio ir 1,3 metrų aukščio. Karste įtaisyti vamzdžiai, per kuriuos vyras gaus oro, maisto ir vandens. Be to, karste įrengtas tualetas.

Tai nėra pirmas kartas, kai J.Edwardas skleidė viltį iš karsto. Pernai Halifkase, Anglijoje, jis po žeme praleido tris dienas.

„Kai karsto dangtis uždaromas ir girdi, kaip ant viršaus kasamos žemės – tai šiurpu“, – tikino J.Edwardas, kuris prisipažino, kad visdėlto nebijo uždarų erdvių.

Buvęs narkomanas, psichinėmis ligomis sirgęs, benamis, seksualinį smurtą patyręs J.Edwardas daugybę kartų buvo ant mirties slenksčio: jis yra kelis kartus perdozavęs ir du kartus nugalėjo vėžį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.