Geriausių pasaulio šalių reitingas: kas užėmė pirmąją vietą?

Pagal JAV žurnalo „US News & World

Pagal JAV žurnalo „US News &amp; World Report“ versiją geriausių pasaulio šalių reitinge pirmąją poziciją užima Šveicarija.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Pagal JAV žurnalo „US News &amp; World Report“ versiją geriausių pasaulio šalių reitinge pirmąją poziciją užima Šveicarija.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2017, 9:24 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:50 AM

Šalys buvo vertinamos pagal devynis kriterijus, tarp kurių buvo turizmo pramonės ir socialinės sferos plėtra, ekonomikos augimo tempai, gyventojų pragyvenimo lygis ir įtaka pasaulinėje arenoje.

Į bendrąjį reitingo lyderių dešimtuką taip pat pateko Kanada, Jungtinė Karalystė, Vokietija, Japonija, Švedija, Jungtinės Valstijos, Australija, Prancūzija ir Norvegija. Iš viso sąraše figūruoja 80 valstybių, pernai į reitingą buvo įtrauktos 60 šalių. Paskutinėse šių metų reitingo pozicijose atsidūrė Alžyras, Iranas ir Serbija.

Reitingo sudarytojai atkreipia dėmesį į JAV smukimą bendrame reitinge, manoma, tokį nuosmukį lėmė nevienareikšmiškas požiūris į šalies prezidento rinkimus. Taip pat pažymima, kad pasaulis susidūrė su krize ir jam žūtbūt reikia naujos kartos lyderių.

Tuo tarpu, kaip pažymi tyrimo autoriai, pagal įtakos pasaulyje rodiklį JAV išsaugo pirmąją vietą. JAV, Rusija, Kinija, Jungtinė Karalystė ir Vokietija jau antrus metus su dideliu atotrūkiu pirmauja pagal šį kriterijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.