Amą atimantis Izraelio premjero ginčas su žmona persikėlė į teismą

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu įsivėlė į teisinį ginčą su žurnalistu, kuris aprašė politiko ir jo žmonos kivirčą. Šalies vadovas tvirtina, kad viešai papasakota istorija neteisinga ir žeminanti.

B.Netanyahu tikina, kad komentarai apie jo žmoną Sarą yra nežmoniški.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
B.Netanyahu tikina, kad komentarai apie jo žmoną Sarą yra nežmoniški.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Mar 16, 2017, 8:11 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 10:03 PM

B.Netanyahu pasirodė teisme, kad paneigtų tvirtinimus, jog per vieną ginčą, kilusį 2015-aisiais, žmona Sara išvijo jį iš oficialaus kortežo taip įstumdama jį į pavojų.

Tokie tvirtinimai pasirodė dviejų ilgiausiai Izraelio istorijoje besitęsiančių muilo operų kontekste: viena yra premjero ir žiniasklaidos karas, kita – gandai apie neva agresyvų ministro pirmininko žmonos elgesį.

Ši šmeižto byla, kurioje pirmoji Izraelio pora reikalauja 76 tūkst. dolerių (71,5 tūkst. eurų) kompensacijos, susijusi su žinomo Izraelio žurnalisto Igalo Sarnos įrašu feisbuke.

Jis savo paskyroje aprašė tariamą kivirčą tarp sutuoktinių, kuris įvyko vieną vėlyvą vakarą keturių automobilių kolonai važiuojant kažkur tarp Jeruzalės ir Tel Avivo. Esą kilus pykčiui B.Netanyahu buvo žmonos išvarytas iš mašinos.

Netanyahu šeima tai neigia ir kaltina savo ilgametį kritiką dėl „šlykščios, ciniškos, žemo lygio, piktavališkos atakos“, kuri esą skirta „juos viešai pažeminti skleidžiant melagingus ir baisius pranešimus“.

Pats žurnalistas I.Sarna tikino, kad įrašą paskelbė ne iš piktos valios, o remdamasis keliais šaltiniais. Jis taip pat aiškino, kad šis atvejis panašus ar net identiškas kitiems epizodams, kurie vyksta Netanyahu šeimos gyvenime.

Tačiau įširdęs premjeras antradienį teisme rėžė: „Tai prasimanymas, nieko neįvyko ir net negalėjo įvykti.

Bet kas, kas išmano apie kortežo apsaugą, suvokia, jog panašaus dalyko net negalėjo būti.“

Beje, teisme žurnalistas pokštavo: „Aš nebuvau tikras, ar Sara išmetė Bibi (tokia yra B.Netanyahu pravardė. – Red.) iš automobilio, ar jis išlipo bendru sutarimu.“

I.Sarnos pareiškimai palietė jautrią šeimos vietą: vienas premjero rezidencijos darbuotojas praėjusiais metais padavė S.Netanyahu į teismą ir gavo kompensaciją įrodęs, jog ponia išnaudojo jį, įžeidinėjo, kėlė neracionalius reikalavimus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.