Čekai suskubo gelbėti raganosių nuo žudikų

Čekijos zoologijos sodas suskubo gelbėti savo raganosių nuo godžių žudikų. Darbuotojai užsimojo pašalinti 18 raganosių ragus, kad gyvūnai netaptų brakonierių taikiniu, kaip tai neseniai nutiko Prancūzijoje.

Dvūr Kralovės zoologijos sode gyvena 21 raganosis.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Dvūr Kralovės zoologijos sode gyvena 21 raganosis.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Mar 16, 2017, 7:55 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 10:06 PM

Zoologijos sodas nutarė grandininiu pjūklu nupjauti raganosiams ragus po to, kai siekdami šias ataugas brangiai parduoti viename Paryžiaus zoologijos sode naktį įsilaužę nusikaltėliai gyvūnui tris kartus šovė į galvą.

„Tai daroma dėl raganosių saugumo, – tvirtino Dvūr Kralovės miesto zoologijos sodo atstovė Andrea Jirousova. – Išpuolis Prancūzijoje privertė mus sukrusti dėl gyvūnams gresiančio pavojaus, o jis – labai didelis.“

Raganosių ragai yra itin vertinami juodojoje rinkoje: už kilogramą mokama iki 56,4 tūkst. eurų, todėl jie brangesni nei auksas ar kokainas.

Šių gyvūnų ragai itin vertinami Kinijoje ir Vietname, kur jie naudojami gaminant tariamai lytinę potenciją gerinančius vaistus.

Dvūr Kralovės zoologijos sode šiuo metu gyvena 21 raganosis, įskaitant tris jauniklius, kuriems ragai nebus nupjauti.

Pasak A.Jirousovos, gyvūnai bus užmigdyti prieš jiems grandininiu pjūklu nupjaunant ragus ir nušlifuojant likusias briaunas.

„Nesame nė karto to darę dėl brakonierių, – atskleidė A.Jirousova. – Tai darydavome dėl kitų priežasčių, pavyzdžiui, kad būtų lengviau raganosius kur nors vežti arba dėl sveikatos sumetimų.“

Dvūr Kralovės zoologijos sodas yra vienintelis pasaulyje, kuriame pavyko paskatinti itin retus baltuosius raganosius daugintis nelaisvėje.

Baltieji raganosiai buvo beveik išnaikinti medžiotojų, brakonierių ir per karinius konfliktus Afrikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.