Zimbabvėje už mokslus atsiskaityti bus galima ožkomis

Zimbabvės vyriausybė ištiesė ranką skurstantiems tautiečiams. Nuo šiol varganai gyvenančios šeimos už savo vaikų mokslą atsiskaityti galės ne tik pinigais, bet ir naminiais gyvuliais.

Zimbabvėje už mokslus galima atsiskaityti ožkomis ir kitais gyvuliais.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Zimbabvėje už mokslus galima atsiskaityti ožkomis ir kitais gyvuliais.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Zimbabvėje – grynųjų pinigų krizė. Eilėse prie bankų laukiama itin ilgai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Zimbabvėje – grynųjų pinigų krizė. Eilėse prie bankų laukiama itin ilgai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

BBC ir „Lietuvos rytas“ inf.

2017-04-20 09:01, atnaujinta 2017-04-21 22:57

Šios Afrikos šalies švietimo ministras Lazarusas Dokora pareiškė, kad nuo šiol mokyklos turės būti itin lanksčios, kai reikalaus atlygio iš moksleivių tėvų už suteiktas švietimo paslaugas.

Anot ministro, švietimo įstaigos turės vietoj pinigų priimti ne vien tik gyvulius, bet ir įdarbinti mokinių tėvus, atsižvelgus į jų gabumus.

„Jei bendruomenėje gyvena statybininkas, jam turi būti suteikiama galimybė darbu atlyginti mokyklos prašomą rinkliavą už vaikų mokslą“, – tvirtino Zimbabvės švietimo ministras L.Dokora.

L.Dokorai antrino kitas Švietimo ministerijos darbuotojas – pasak jo, kaimuose gyvenančios šeimos neturėtų nerimauti dėl vaikų ateities, nes bus suteikiama galimybė atsiskaityti gyvuliais.

Tuo metu miestuose gyvenantys žmonės, kurie tikriausiai laiko mažiau gyvulių, galės siūlyti įvairias paslaugas mokykloms.

Sumanymą mainyti ožkas į švietimą daugelis internautų kritikavo: jie šaipėsi iš minties, kad gyvulius siekiama paversti valiuta.

Šiuo metu Zimbabvėje siaučia grynųjų pinigų krizė dėl augančio nedarbo lygio ir fakto, kad daug grynųjų išvežama iš šalies. Eilėse prie bankų išsiimti pinigų žmonės laukia ištisas valandas.

Idėja mainyti ožkas ir kitus gyvulius į švietimo įstaigų paslaugas Zimbabvėje nėra nauja. Antai praėjusią savaitę leista naudoti ožkas, karves ir avis kaip užstatą banko paskoloms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.