Policininkas už gorilas kovojo keturpėsčias

Jungtinės Karalystės policininkas Tomas Harrisonas dėmesį į nykstančią gyvūnų rūšį nutarė atkreipti sudėtingu būdu – gorila persirengęs vyras keturiomis per 6 dienas nuropojo Londono maratono trasą.

Gorila persirengęs T.Harrisonas daugiau nei 42 kilometrus įveikė keturiomis. <br>AP nuotr.
Gorila persirengęs T.Harrisonas daugiau nei 42 kilometrus įveikė keturiomis. <br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-03 09:23

42,195 kilometro Jungtinės Karalystės sostinės gatvėmis įveikęs vyras savo trasą pradėjo dar balandžio 23-iąją – kartu su daugiau nei 50 tūkst. kitų dalyvių, rašo "Lietuvos rytas", remdamasis AP.

Kiti bėgikai finišą pasiekė tą patį sekmadienį, o T.Harrisonas užtruko kur kas ilgiau. Ponu Gorila pasivadinęs pareigūnas finišo liniją kirto tik šį šeštadienį.

Visą savaitę Londono gatvėmis vilkėdamas gorilos kostiumu ropojęs vyras kiekvieną dieną per 10–12 valandų įveikdavo apie 7 kilometrus, o vakarais sustodavo pailsėti ir pernakvoti draugų namuose.

Per visą varginančią kelionę jis keitė judėjimo pozą – ropojo ant kelių ir alkūnių, o kartais ėjo keturiomis pasiremdamas pėdomis ir delnais, nes ant galūnių atsirado skausmingų nuospaudų.

Finišo tiesiojoje T.Harrisonui kompaniją palaikė du gorilomis persirengę jo sūnūs, o baigęs distanciją anglas dar padaužė sau į krūtinę, kaip daro primatai.

41-erių vyras savo pasirodymu gyvūnus saugančiam judėjimui „Gorilla Organisation“ padėjo surinkti 26 tūkst. svarų sterlingų (30 tūkst. eurų).

Londono maratoną dėl gorilų išsaugojimo kovojantis policininkas anksčiau yra įveikęs ir bėgdamas įprastai, tačiau šįmet nusprendė imtis ko nors sudėtingesnio ir galbūt pelningesnio.

Nors ruošdamasis jis sugalvojo ir įvairių metodų, visi ropojimo būdai buvo skausmingi.

Kelių apsaugos priemonės nepadėjo, todėl jų pareigūnas atsisakė pirmąją dieną.

„Pečiai, sėdmenys, sausgyslės, šlaunų raumenys dirba nuolatos, nes esi susilenkęs. Žmonės nėra sukurti taip judėti“, – sakė T.Harrisonas.

Kelionėje po Londoną žmonės jį sveikino įvairiai – beždžionės kostiumą vilkinčiam vyrui keli nepažįstamieji net įteikė po bananą.

Į jo iššūkį dėmesį atkreipusių žmonių paaukoti pinigai bus panaudoti Afrikoje nykstančioms goriloms išsaugoti. Anglą akcijai įkvėpė pernykštė kelionė į Ugandą ir Ruandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.