Kitoks Europos žemėlapis atskleidžia užslėptą tiesą

Europos šalyse gyvena daugybė kitataučių, tačiau kokia vėliava plevėsuotų, jei tose šalyse staiga pradingtų tautinė dauguma? Vienas internautas sukūrė Europos žemėlapį, kuriame matosi neįprastas vaizdas, nes yra pavaizduota, kokia yra didžiausia tautinė mažuma kiekvienoje iš šalių.

 Žemėlapyje matoma, kokiose šalyse gyvena kokios didžiausios mažumos.<br> „Reddit“ „JimWillFixIt69“ nuotr.
 Žemėlapyje matoma, kokiose šalyse gyvena kokios didžiausios mažumos.<br> „Reddit“ „JimWillFixIt69“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2017, 4:15 PM, atnaujinta Jun 16, 2017, 4:22 PM

Antai matoma, kad Europoje itin daug turkų, rusų ir lenkų, rašo „Matador Network“, remdamasi portalo „Reddit“ naudotojo „JimWillFixIt69“ sukurtu žemėlapiu.

Tai, kad turkai sudaro antrą didžiausią tautinę grupę Vokietijoje mažai ką nustebins. Tačiau turkai taip pat yra didžiausia tautinė mažuma tokiose šalyse kaip Nyderlandai, Danija, Austrija ir Bulgarija.

Taip pat daug kur šaknis suleidę yra Lenkijos piliečiai. Antai jie yra didžiausia mažuma Lietuvoje, Airijoje, Islandijoje bei Norvegijoje.

Tuo metu rusų daugiausia yra Latvijoje, Estijoje, Baltarusijoje ir Ukrainoje. Tiesa, Rusijoje daugiausiai kitataučių - ukrainiečiai.

Įdomus vaizdas susidaro Suomijoje ir Švedijoje, mat šiose šalyse didžiausią tautinę mažumą sudaro viena kitos piliečiai.

Lenkijoje gyvena daugiausiai vokiečių, Liuksemburge daugiausiai galima rasti portugalų, o Jungtinėje Karalystėje – indų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.