Medžių giraitė sulaukia meilės laiškų iš viso pasaulio

Melburne augantys medžiai sulaukė daug dėmesio. Mat kiekvienas iš 77 tūkst. medžių turi atskirą elektroninio pašto dėžutę ir gauna meilės laiškų bei mielų žodžių.

Melburne augantiems medžiams siunčiami laiškai su meilės prisipažinimais. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Melburne augantiems medžiams siunčiami laiškai su meilės prisipažinimais. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jun 24, 2017, 5:19 PM

Australijos miesto medžiais susižavėję planetos gyventojai rašo jiems laiškus, kuriuose išlieja savo jausmus.

Projektas, kurio metu galima parašyti laišką kiekvienam medžiui, buvo sugalvotas siekiant kovoti su medžių nykimu. 13 metų trukusi sausra gerokai sumažino medžių skaičių Melburne.

Projekto kūrėjai manė, kad žmonės tik rašys medžiams, norėdami pranešti apie jiems padarytą žalą arba apie merdinčią gamtą. Todėl organizatoriai apstulbo, kai žmonės pradėjo mėgstamiausiems Melburno medžiams rašyti meilius laiškus.

„Neįtikėtina. Gavome daugiau kaip 3 tūkst. elektroninių laiškų iš viso pasaulio, – „News“ teigė aplinkosaugininkas Arronas Woodas. – Žmonės iš Rusijos, Vokietijos, Vengrijos, Singapūro, Honkongo, Jungtinės Karalystės ir kitur prisipažįsta savo meilę medžiams.“

Vienai guobai studentas pasakojo, kad turėtų rengtis egzaminams. Taip pat juokavo, kad jie su medžiu neturi daug panašumų, bet palaiko vienas kitą sunkiausiomis akimirkomis.

Melburne augančio raudonojo kedro vyras, vardu Troy, teiravosi, ar medis jaučia Graikijos finansų krizės poveikį ir ar mano, kad ši šalis turėtų toliau likti ES.

„Kai buvau mažas, maniau, kad tu – stebuklingas medis. Nuolatos laukiau akimirkų, kai vėl tave pamatysiu. Ištikimas draugas visados nekantrauja pasakyti „labas“, – dar vieną medį liaupsino kitas laiškų rašytojas.

Kiti laiškai dar trumpesni, juose žmonės paprasčiausiai parašė, kad medžius „mylės amžinai“.

Tuo metu kitoje planetos pusėje, Vokietijoje, knygą apie medžius išleidęs Peteris Wohllebenas tokiais laiškais greičiausiai nesistebi, nes mano, kad jie – tartum gyvos būtybės, rašo „The Guardian“. 

Mat jis, supykdydamas mokslininkus, pareiškė, kad medžiai yra socialinės būtybės, kurios tarpusavyje šnekasi, patiria skausmą, turi atmintį, rūpinasi savo vaikais ir mylisi.

P.Wohllebenas ragino visus eiti ir apkabinti medžius, bet perspėjo, kad laikytųsi toliau nuo beržų, – jie ne itin mėgsta bendrauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.