Dėl prietaringos senolės burtų lėktuvas vėlavo penkias valandas

Blogas oras, intensyvus eismas danguje ar karinės pratybos – tokias priežastis Kinijos oro linijos pateikia dėl vėluojančių skrydžių. Dabar į sąrašą kompanija galės įtraukti ir prietaringas senutes, skelbia BBC. 

Moters mesta moneta atsidūrė variklyje, todėl teko iš naujo tikrinti lėktuvą.
Moters mesta moneta atsidūrė variklyje, todėl teko iš naujo tikrinti lėktuvą.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jun 29, 2017, 10:07 PM

Garbaus amžiaus oro linijų „China Southern Airlines“ keleivė akivaizdžiai labai nerimavo dėl skrydžio lėktuvu, todėl norėjo padaryti viską, kad kelionėje ją lydėtų sėkmė.

80-metė moteris lipdama į orlaivį Šanchajaus Pudongo oro uoste pradėjo mėtyti monetas ant lėktuvo korpuso ir net įmetė vieną į variklį.

Po to, kai apie tai pranešė kiti keleiviai, senelė buvo suimta policijos ir išlaipinta.

„Keleivė, kurios pavardė Qiu, neturi jokių ankstesnių kriminalinių įrašų arba psichikos sveikatos sutrikimų. Ji prisipažino, kad barstė monetas melsdama saugaus skrydžio“, – teigė Šanchajaus policijos atstovai ir pridūrė, kad garbaus amžiaus moteris – uoli budistė ir tikėjo, jog paaukojusi monetų saugiai nuskris į Kinijos pietuose esantį Guangdžou miestą.

Pareigūnai prie orlaivio surado 9 monetas – įskaitant tą, kuri buvo įstrigusi orlaivio „Airbus A320“ variklyje. Kitos gulėjo ant žemės.

Policija suskaičiavo, kad bendra visų monetų vertė – 1,7 juanio (22 euro centai). O štai pakartotinė lėktuvo apžiūra ir didžiulis vėlavimas galėjo atsieiti keliais tūkstančiais daugiau.

Dėl senelės užkalbėjimų skrydis vėlavo daugiau nei 5 valandas. Oro linijoms teko išlaipinti beveik 150 keleivių iš orlaivio, kuris skrido į Guangdžou ir turėjo pakilti 12 val. 40 min. vietos laiku.

„Kad būtų užtikrintas skrydžio saugumas, oro linijų lėktuvų priežiūros komanda atliko nuodugnią apžiūrą, patikrino variklį. Saugumo darbai baigti 16 val. 53 min.“, – buvo rašoma oro linijų pranešime spaudai.

Galiausiai lėktuvas pakilo 18 val. 16 min. ir atvyko į kelionės tikslą vėluodamas penkias valandas.

Nors garbaus amžiaus moteris pažeidė įstatymą ir dėl savo poelgio turėtų gauti penkias paras kalėjimo, ji buvo atleista nuo bausmės, nes yra vyresnė nei 70 metų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.