Rusijos teisėja dukrai iškėlė prabangias vestuves: kaina sukėlė įtarimų

Rusijos teisėja dukros vestuvėms suplojo keliasdešimt kartų didesnę sumą, nei pati uždirba per metus. Visa šalis susidomėjo: iš kokių pinigų buvo sumokėta už žvaigždžių pasirodymus ir kitokią prabangą?

Nuotakos S.Chachalevos motina sukėlė įtarimų dėl nešvarios savo veiklos.
Nuotakos S.Chachalevos motina sukėlė įtarimų dėl nešvarios savo veiklos.
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka, Specialiai LR, Maskva

Jul 20, 2017, 4:14 PM

Krasnodaro krašto teismo teisėja Jelena Chachaleva, kurios metinis atlyginimas siekia 2,64 mln. rublių (38 tūkst. eurų), iškėlė itin prabangias vestuves dukteriai. Už sumą, kuri prilygsta beveik 60 metinių teisėjo atlyginimų.

Vestuvės vyko prabangiausiame Krasnodaro restorane, iškilmių salėje „Galich Hall“. 600 asmenų padengti stalai lūžo nuo rinktinių valgių ir elitinių gėrimų.

Jaunavedžius ir svečius linksmino labai brangiai kainuojančios Rusijos estrados žvaigždės: Nikolajus Baskovas, Valerijus Meladzė, Soso Pavliašvili, Josifas Kobzonas ir Vera Brežneva.

Advokatas Sergejus Žorinas į internetą įkėlęs vestuvių vaizdo įrašą pareiškė, jog šių iškilmių surengimas kainavo kelis milijonus dolerių. O tarp jauniesiems įteiktų dovanų buvo ir elitinės markės automobilis „Bentley“.

„Tai – ne vien puota maro metu. Tai spjūvis jums į veidą! Ne. Mums visiems!“ – tvirtino S.Žorinas.

Susidomėjo lėšų kilme

Publikacija sukėlė visuomenės atgarsį. Žiniasklaida pradėjo gilintis į smulkmenas ir greitai išsiaiškino, kad teisėjos J.Chachalevos 2016 m. turto deklaracijoje metinės pajamos siekia 2,64 mln. rub. (38,75 tūkst. dolerių).

Moteris per metus uždirba keliasdešimt kartų mažiau, nei kainavo jos dukters vestuvės.

Tiesa, nuotakos motina pareiškė, jog vestuves apmokėjo jos buvęs vyras, su kuriuo ji išsiskyrė 2014 m., ir dukters Sofijos Chachalevos tėvas, gana stambus verslininkas Robertas Chachalevas.

Bet patikrinimą atlikęs internetinis leidinys „Life“ pranešė, kad, Kartoteka.ru duomenimis, 54-erių R.Chachalevo septynių kompanijų pelnas siekia tik keletą dešimčių tūkstančių rublių per metus.

Pavyzdžiui, jo statybos bendrovė „Mirgrad“, vėliausios ataskaitos duomenimis, gavo 9 tūkst. rub. (152 eurų) pelną, mikrokredito kompanija „Topol“ uždirbo 23 tūkst. rublių (337 eurus) per metus, finansų ir statybos „Kapital“ nurodė 855 tūkst. rublių (12,5 tūkst. eurų) nuostolį. Tai – tik keli skaičiai.

Migloti sprendimai teisme

Užtat nuotakos mama J.Chachaleva – gerai žinomas žmogus Kubanėje. Krasnodaro krašto teisme ji užima Administracinių bylų teismo kolegijos pirmininko postą.

Jos teismų praktikoje dažniausiai pasitaiko dviejų kategorijų bylos: ginčai dėl teisės į žemę ir neteisėti valstybinės valdžios organų veiksmai.

J.Chachaleva vadinama Auksine Teisėja, mat, kaip pasakojo žurnalistams advokatas Michailas Benjašas, ji atsakinga už vieną stambiausių Krasnodaro krašto finansinių srautų – žemės dalybas, kurios palyginamos nebent su ginčais dėl naftos.

Internete buvo aptikta daugybė Krasnodaro krašto gyventojų skundų dėl teisėjos J.Chachalevos darbo. Žmonės ją kaltino neteisingu sprendimų priėmimu ginčuose dėl žemės nuosavybės.

O prabangiųjų vestuvių skandalui persikėlus į internetą atsirado publikacijų ir apie visos Kubanės teismų sistemos klaninę struktūrą, kur glaudžiai susipynę korporaciniai ir šeiminiai teismo ir administracinės valdžios ryšiai.

Vietos žurnalistų duomenimis, J.Chachaleva buvo minima kaip pretendentė į Krasnodaro krašto teismo vadovo postą.

Atsirado duomenų ir apie teisėjos dukters jaunikį – Rusijos tyrimų komiteto Krasnodaro krašto skyriaus vadovo pavaduotoją Vadimą Badalovą.

Jo karjera neva prasidėjo nuo stambios baudžiamosios bylos, kurioje du kaltinamieji sutiko bendradarbiauti su teisėsaugos organais po kankinimų elektros srove, tyrimo. Tai buvo įrodyta tyrimo.

Netrukus pradės tyrimą

Vis dėlto bene įdomiausia šios istorijos dalis – Krasnodaro krašto teisėjų bendrijos reakcija į paviešintus rašinius apie jų kolegės dukters „auksines vestuves“.

„Oficialių paklausimų dėl Chachalevų šeimos išlaidų dukters vestuvėms negavome. Publikacijos socialiniuose tinkluose savaime nėra pagrindas pradėti patikrinimą“, – taip buvo pareikšta žurnalistams Krasnodaro krašto teisėjų taryboje.

Maskvoje sostinės žurnalistai šį klausimą pateikė ir Rusijos Federacijos prezidento atstovui spaudai Dmitrijui Peskovui.

Jis pareiškė, kad Kremlius atkreipė dėmesį į informaciją apie prabangias Krasnodaro krašto teisėjos dukters vestuves. Bet į šį įvykį turi reaguoti ne Kremlius, o kitos žinybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.