Į kosmosą iš Kazachstano stepės pakilo italas, rusas ir amerikietis

Trijų vyrų įgula iš Italijos, Rusijos ir JAV penktadienį penkių mėnesių trukmės misijai iš Kazachstano pakilo į Tarptautinę kosmoso stotį (TKS), informuoja naujienų agentūra AFP. 

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
 Reuters/Scanpix nuotr.
 Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 28, 2017, 8:04 PM, atnaujinta Jul 28, 2017, 9:18 PM

Iš Kazachstano teritorijoje esančio Baikonuro kosmodromo pakilo tris astronautus skraidinantis „Soyuz“ erdvėlaivis. Jis gabena NASA astronautą Rendį Bresniką (Randy Bresnik), Rusijos kosmonautą Sergejų Riazanskį ir Paolą Nespolį iš Europos kosmoso agentūros. 

Iš viso keturi astronautai - Pegė Vitson, Džekas Fisčeris, R. Bresnikas ir P. Nespolis - vykdys eksperimentus NASA valdomame sektoriuje. Rusijos kosmonautas S.Riazanskis prisijungs prie Fiodoro Jurčikhino - padės dirbti Rusijos skyriuje. 

60 metų amžiaus italas P. Nespolis yra labiausiai patyręs iš trijų penktadienį pakilusių astronautų. Seniausias Europos astronautas į kosmosą kyla trečią kartą, tačiau akivaizdu, kad italo astronauto meilė kosmosui dar neišblėso. 

TKS veikti pradėjo 1998 metais. Kosmosas yra viena iš kelių tarptautinio bendradarbiavimo tarp JAV ir Rusijos sričių, kurių nepalietė įtampa dėl Ukrainos ir Sirijos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.