Paryžiečiai bus priversti atsisveikinti su viena pramoga

Prancūzijos sostinės peizaže laukiama permainų. Politikai balsavo, kad nebūtų pratęstas leidimas naudoti Paryžiaus apžvalgos ratą, nes jis esą nedera prie istorinio miesto vaizdo. Tiesa, tai ne vienintelis pokytis.

„Grande Roue“ stovi nuo 1993 metų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Grande Roue“ stovi nuo 1993 metų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“ ir Lietuvos rytas“ inf.

Nov 30, 2017, 8:09 AM

Netoli Luvro muziejaus nuo 1993 metų stovintis apžvalgos ratas, dar žinomas kaip „Grande Roue“, turės būti iškeltas iki kitų metų liepos.

Jį pastačiusio atrakcionų karaliumi vadinamo Marcelio Campiono gyvenimas apvirto aukštyn kojomis.

Paryžiaus miesto tarybos nariai beveik vienbalsiai sutarė, kad nebesuteiks „Grande Roue“ leidimo. Politikai užsimojo apsaugoti apylinkių „istorinį vaizdą“, todėl nutarė atsisakyti akį rėžiančio modernaus statinio.

Tiesa, mero pavaduotojas Bruno Julliard’as pabrėžė, kad nesipriešins, jei kurioje nors kitoje Paryžiaus vietoje prieš 2018 metų Kalėdas iškiltų naujas apžvalgos ratas.

„Apžvalgos ratas, iškilęs kitur, galėtų priklausyti bet kam, netgi M.Campionui“, – tvirtino B.Jullaird’as.

Šių metų liepą Paryžiaus miesto tarybos nariai sutarė, kad reikia uždaryti ir M.Campiono valdomą Kalėdų turgų Eliziejaus Laukuose.

Jiems turgus pasirodė pernelyg neskoningas, kad kurtųsi prestižiniame kultūros, meno, mados ir gastronomijos rajone.

M.Campiono turgelis buvo Paryžiaus šventinio peizažo dalis nuo 2008 metų.

Vietiniams įstatymų leidėjams nepatiko, kad turguje parduodamų prekių kokybė labai prasta. Kalėdų turgus esą sudaro nemalonų kontrastą šioje prestižinėje gatvėje įsikūrusioms parduotuvėms.

Tarybos nariai nori, kad Eliziejaus Laukuose įsikurtų Kalėdų turgus, kuriame parduodamos brangios, kokybiškos, Paryžiuje pagamintos prekės.

Lapkritį dėl pokyčių supykę atrakcionų ir turgaus darbuotojai surengė protestą ir užblokavo pagrindinius kelius Paryžiuje. Demonstrantai aiškino, kad grasinama jų pragyvenimo šaltiniui.

„Mes sakėme M.Campionui, jog negalime gyventi apimti nuolatinės baimės, kad bus užblokuota Prancūzijos sostinė“, – tvirtino Paryžiaus merė Anne Hidalgo.

Regis, atrakcionų kūrėjas pats sau koją pakišo merę lapkričio mėnesį išvadindamas „protiškai nestabilia“.

M.Campiono įmonė „Fâtes et Loisirs“ oficialiai tikrinama dėl įvairių nusižengimų, įskaitant sąsajų su organizuotu nusikalstamumu, pinigų plovimo ir kartelinių susitarimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.