Nebėra nieko švento: Norvegijoje smalsūs turistai įsiveržė į laidotuves

Vakarų Europos šalys vis dažniau skundžiasi turistų įžūlumu. Dabar dėl to nepatenkinti ir norvegai: kruiziniu laivu atplaukę turistai drįso sudrumsti nedidelio miesto bažnyčioje vykusias laidotuvių apeigas.

Bažnyčia – vienintelis per karą bombų nesunaikintas Honingsvogo pastatas.
Bažnyčia – vienintelis per karą bombų nesunaikintas Honingsvogo pastatas.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Sep 9, 2018, 11:41 AM

Honingsvogo bendruomenė su šiurpu prisiminė atvejį, kai Norvegijos fjordais pasigėrėti atplaukę smalsuoliai nusprendė, kad laidotuvės – ne priežastis aplenkti miestelio bažnyčią.

Atvykėliai trepsėjo po kapines, filmavo ir fotografavo iš bažnyčios išeinančius gedinčius artimuosius.

„Buvo labai daug žmonių, jie sukėlė tikrą sumaištį, – pasakojo bažnyčios prižiūrėtojas Nielsas Westphalas. – Labai gaila, kad laidotuvių dalyvių ramybė buvo taip drumsčiama, kai juos fotografavo turistai.“

Į Honingsvogą poilsiautojai atplaukė kruiziniu laivu, galinčiu gabenti daugiau nei 6 tūkst. žmonių. O pačiame mieste gyvena perpus mažiau žmonių.

Iš šio miesto rengiamos ekskursijos į Nordkapo kyšulį, be to, Honingsvogas yra paskutinė Norvegijos pakrantes apžiūrėti leidžiančio kruizinio laivo maršruto stotelė.

Vienintelis per Antrąjį pasaulinį karą bombardavimą atlaikęs pastatas yra bažnyčia, kurią aplanko kone visi poilsiautojai.

Didėjantis lankytojų srautas Norvegijoje kartais jau laikomas problema, o dėl panašių incidentų valdžia yra raginama reaguoti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.